4 wiel drive

De meeste auto’s, zeker in Nederland, hebben 2 wiel drive. Dat betekent dat de voorwielen of alleen de 2 achterwielen worden aangedreven door de motor. Dat is over het algemeen de meest gangbare methode om een auto aan te drijven. Bij vrachtwagens is dat natuurlijk andere koek maar dat is niet waar we het in deze tekst over willen hebben. We gaan het echter wel hebben over de 4 wiel drive. Auto’s met 4 wiel drive kunt u zich vast en zeker wel voorstellen want het gebruik van 4 wiel drive wagens is nog altijd erg populair, zelfs in dit land. Het spreekt voor zich dat 4 wiel drive wagens natuurlijk geheel aangedreven worden door hun motor. Dat betekent vaak wel dat de motor een stukje sterker moet zijn dan een gewone personenwagen. Deze zogenaamde 4×4 is dan ook vaak een offroad wagen en wordt in de volksmond vaak een “Jeep” genoemd. Dit is incorrect omdat de Jeep een automerk is die weliswaar vooral 4 wiel drive auto’s produceert maar zeker niet het monopolie op dit gebied in handen heeft. Ook deze markt is al behoorlijk verzadigd en er zijn vele spelers waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er de klassieke merken die al vroeg begonnen zijn met het produceren van dit soort voertuigen. Daarbij kunt u denken aan reeds genoemde Jeep maar ook Range Rover en zelfs Toyota klinkt u vast en zeker wel bekend in de oren. Vrijwel alle huidige grote merken hebben wel een 4 wiel drive lijn zodat u ook bij uw eigen huidige dealer terecht kunt als u op zoek bent naar een wat grotere en zwaardere auto. Er zijn diverse redenen te bedenken om voor 4 wiel drive te kiezen maar houdt u er wel rekening mee dat het een flinke investering kan zijn. Het gaat nu eenmaal om een wat grotere auto dus u zult er wel wat meer geld voor moeten neerleggen. Natuurlijk dient u geen dief van uw eigen portemonnee te zijn en daarom raden we het u aan om eens op onze website te komen kijken: lesscher4wd.nl.

Voor het echt zware werk: 4 wiel drive

Wij zijn een toch wel redelijk grote speler op het gebied van de verkoop van 4 wiel drive auto’s, als we zo vrij mogen zijn. Daar hebben we dan ook hard voor gewerkt en zijn er trots op deze status te mogen hebben. Daarom hopen we dat u ook eens op de site komt kijken of beter nog, in onze garage in Saasveld, Twente. Dat is misschien niet voor iedereen eenvoudig te bereiken en daarom is het geen probleem als u via onze site eerst de kat uit de boom komt kijken. U vindt dan ook veel contactinformatie zodat de juiste personen u meteen te woord kunt staan. Zo vindt u het telefoonnummer en e-mailadres van onze medewerkers bij onder andere:

  • De receptie
  • De verkoop- en inkoopafdeling
  • De administratie
  • En onze werkplaats

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als uw auto mankementen vertoont. Zeker als uw 4 wiel drive auto bij ons is aangeschaft dan krijgt u lang garantie. Zoals u weet dient u jaarlijks uw auto te laten keuren, de zogenaamde Apk-keuring en ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. De voordelen van de 4 wiel drive laten zich misschien wel raden maar ze zijn niet allemaal even duidelijk als u misschien denkt. Zo rijdt u er namelijk veel veiliger in. Dat komt omdat de auto nu eenmaal wat “dikker” is waardoor u bij ongevallen beter beschermd bent. Ook worden deze 4 wiel drive wagens uitvoerig gecheckt en bezitten ze vele airbags en kreukelzones. Dat is niet alleen prettig voor u als inzittende maar ook voor de tegenligger. Het klinkt misschien wat hard en we hopen dat u zoiets nooit mee hoeft te maken maar zelfs een fietser of voetganger zal hierdoor zachter landen.

Bij ons vindt u diverse merken

Een 4 wiel drive is niet alleen een stuk veiliger, ook kunt u er het hele jaar door mee op de weg. In Nederland kennen we niet echt meer van die strenge winters maar er is altijd wel een paar weken behoorlijke sneeuwval met ijzel. Zeker als u winterbanden onder uw 4 wiel drive laat plaatsen dan kunt u alsnog rustig en veilig reizen naar uw werk, schol of waar u zich dan ook naartoe haast. Dat komt omdat u natuurlijk veel meer grip hebt. De banden zijn dikker maar vooral doordat alle wielen direct worden aangestuurd hebt u mee grip en is uw remweg ongeacht de grootte van uw voertuig aanzienlijk korter. Bent u niet echt een zelfverzekerde rijder en kunt u er door de jaren heen maar niet aan wennen? Dan is deze 4 wiel drive oplossing misschien net wat u nodig hebt. Komt u dan ook snel eens langs om een proefrit te maken. Dat is geheel gratis en u zult eerst door een vriendelijke medewerker van ons verwelkomd worden aan de hand van een lekkere kop koffie. Kijkt u eerst rustig rond over ons wagenpark en kies vervolgens de auto van uw dromen uit. Wel is het handig om van te voren eerst een afspraak te maken zodat u zeker weet dat we geopend zijn maar vooral dat er iemand voor u klaar kan staan. Dan kunt u nadien besluiten of dit iets is voor u en stellen we een offerte op.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn