Alles over margin trading lees je in dit artikel

Margin trading, een zeer bekend fenomeen in de forex wereld. Ook bij het beleggen in aandelen en cryptocurrency wordt steeds meer margin gebruikt. Margin trading houdt in dat je met geleend geld van je broker, gaat traden of beleggen. Hierdoor kun je dus met weinig geld mooie rendementen behalen. Maar is margin trading wel voor iedereen? Waar moet je rekening mee houden als je wilt beginnen met margin trading? Je leest het allemaal in dit artikel.

 

Wat moet je weten over margin trading

Margin trading is dus beleggen of traden met geleend geld. Je kent het gezegde vast wel: beleg niet met geleend geld. Dit is voor het grootste deel van de mensen ook het beste advies. Voor een klein deel van de mensen, die echt weten wat ze doen, kan margin trading zeer verstandig zijn en is zelfs aan te raden. Brokers kunnen elk moment onder water gaan. Heb jij geld op een broker? Dan kan het zomaar zijn dat je dit kwijt bent. Door margin trading hoeft je maar een klein deel van je geld bij een broker te plaatsen. De rest van het geld leen je immers bij het openen van een positie. Zo beperk je dus je risico.

 

Een andere reden om margin trading te gebruiken, is om hogere rendementen te behalen. Dit klinkt natuurlijk fijn, maar het werkt ook twee kanten op. Kom jij onder een bepaald level op het gebied van margin? Dan sluit jouw broker jouw posities en ben je alles kwijt. Je aandelen en je geld. Dit is wat veel beginners overkomt, dit is waar je rekening mee moet houden. Margin werkt twee kanten op. Het versterkt je rendement, maar ook je verliezen. Gebruik het dus echt alleen als je weet wat je doet.

 

Wil jij beginnen met margin trading? Houd dan rekening met:

 

  • Je plan
  • De kosten
  • De broker

 

Je plan moet passen bij deze manier van traden. Wil jij langzaam vermogen opbouwen? Dan is margin niks voor jou. Let ook op de kosten. Margin is namelijk niet altijd gratis. Soms betaal je rente over het geleende geld. Houd hier ook rekening mee. Als laatste is het belangrijk dat je een betrouwbare broker gebruikt als je je gaat verdiepen in margin trading.

 

Meer weten over margin?

Margin trading kan een manier zijn om risico’s te beperken en rendementen te verhogen, mits dat je margin op de juiste manier gebruikt. In dit artikel heb je de voor- en nadelen over margin trading kunnen lezen. Ook weet je waar je op moet letten als je hier mee wilt gaan beginnen. Wil jij meer weten over margin? Ga dan naar https://bankr.nl/trading/margin-trading/. Op deze website kun jij meer informatie vinden over margin. Je kunt je inlezen over de gevaren, maar ook over hoe jij dit effectief kunt gebruiken om jouw beleggingen te verbeteren. Waar wacht je dus nog op? Doe vandaag nog meer informatie op en klink op de bovenstaande link. Lees het artikel, maak aantekeningen en wordt een betere trader.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn