Bespaar door middel van gasprijzen vergelijken

Koken wordt op veel verschillende methoden gedaan. Het kan op een ouderwets houtkachel of op moderne inductieplaten. Daar tussenin zijn veel verschillende opties, waarvan gas het meest gebruikt is. Gas is de laatste tijd veel in het nieuws of het nu over de aardbevingen in het noorden van het land gaan of de grote hoeveelheden gas uit Rusland. Deze grote ontwikkelingen in de internationale en Nederlandse politiek zorgen ervoor dat de gasprijs schommelt. Gasprijzen vergelijken bij de verschillende leveranciers is dan ook een must voor iedere consument die goed op zijn uitgavenpatroon let en kostenbewust is. Besparingen door gasprijzen vergelijken loopt al snel op naar enkele tientjes per maand en zo enkele honderden euro’s per jaar. Uw woonlocatie is ook van belang om goed de verschillende gasprijzen vergelijken die er zijn bij de tientallen aanbieders. Het maakt nogal wat uit of u in de buurt van een grote gasbel woont en dus de transportkosten laag zijn, of dat u ver weg woont in heuvelachtig gebied waar een lange pijpleiding nodig is. De meeste consumenten zijn er niet van bewust maar een besparing tot wel 70% van uw gasrekening kan zo maar voorkomen. De meeste consumenten zijn nog niet wakker geschud dat zo’n grote besparing mogelijk is. Gasprijzen vergelijken kan voor u heel lucratief worden. U pakt daarmee ook uw huidige gasproducent aan. Deze laat de prijs voor uw gas gewoon staan op een hoog tarief terwijl hij nieuwe klanten probeert te verleiden met een veel lager tarief. Immers, voor een grote gasleverancier is niks zo fijn als een consument die niet kritisch is en bang om over te stappen. Zorg niet dat u er zo eentje bent en ga uw gasprijzen vergelijken door de websites van de producenten te bekijken. Mocht u niet zo’n tijdrovende bezigheid ambiëren, dan zijn er ook vergelijkingssites die u optimaal kunnen bedienen om uw gasrekening omlaag te halen. Gas is immers niet een schaars goed, maar is in grote hoeveelheden te vinden in de wereld en ook in de Nederlandse bodem. Laat u niet bang maken door uw huidige leverancier die zegt dat overstappen niks oplevert. U kunt namelijk zelf gasprijzen vergelijken en zien dat het weldegelijk wat oplevert. Dat geld kunt u veel beter gebruiken.

Gasprijzen vergelijken bij energievergelijker.nl

De vele websites die u helpen bij vergelijken zijn niet allemaal even eerlijk. U bent uiteraard op zoek naar de websites die gasprijzen vergelijken aan de hand van eerlijkheid en transparantie. Helaas zitten er rotte appels tussen deze vergelijkingssites. Gesjeesde mannen en vrouwen achter de websites worden betaald door gasleveranciers om ervoor te zorgen dat consumenten overstappen naar hun bedrijf. Daarvoor krijgen ze een flinke som geld als vergoeding. Om dat geld binnen te halen, wordt valse informatie gegeven en een bedrijf bovenaan uw vergelijking gezet terwijl er goedkopere en betere opties zijn. Onafhankelijk van leveranciers en 100% betrouwbaar in gasprijzen vergelijken is het uitgangspunt voor de website energievergelijker.nl. Hier zijn geen gesjeesde mannen en vrouwen die u valse informatie geven. Op deze website worden de prijzen wel eerlijk en transparant aan u door gegeven. De goedkoopste staat bovenaan. Geen schimmige deals achter de schermen maar totaal transparantie. Verder biedt energievergelijker.nl nog meer diensten bij gasprijzen vergelijken:

  • gratis overstapservice waar al het papierwerk wordt geregeld
  • mogelijkheid om direct over te stappen naar de nieuwe leverancier
  • garantie dat de prijs niet anders is dan aangegeven

Het zal zonde zijn als u jarenlang te veel blijft betalen. Het lijkt misschien alsof u per maand maar een klein bedrag bespaart, maar kijk eens over de periode van een jaar of zelfs meerdere jaren. Alles bij elkaar loopt uw besparing en snel op naar de honderden euro’s door middel van gasprijzen vergelijken en de goedkoopste eruit te kiezen. Met een simpele zoekopdracht op energievergelijking.nl, waar u uw adres, samenstelling van huishouden en huidige leverancier invult, krijgt u direct een overzicht hoeveel u kan besparen. Energievergelijker.nl is volledig transparant en laat alleen de goedkoopste optie voor uw zien. Een besparing op uw gasrekening is slechts een paar minuten uitzoektijd van u verwijderd.

Gas uit Nederland

Nederland staat niet bekend om zijn natuurlijke hulpbronnen, maar bestaat vooral uit zand en klei. Deze natuurlijke hulpbronnen worden al eeuwen uit het buitenland geïmporteerd. Dit is veranderd voor gas. Vlak na de oorlog werd bij Drenthe een gasveld ontdekt en 1959 een zeer groot gasveld bij Slochteren. Dit heeft er toe geleid dat heel Nederland van eigen gas kond worden voorzien. Deze grote hoeveelheid gas zorgt ervoor dat de prijzen dalen en dat kunt u zelf zien door de gasprijzen vergelijken door de decennia heen. De hoeveelheid aanwezige gas in Groningen is enorm; maar liefst 2700 miljard kubieke meter. Dit is het grootste veld, maar verspreid over het land en in de Noordzee zijn kleinere velden gevonden. De gasbel heeft voor grote welvaart gezorgd; de Nederlandse staat kon veel inkomsten hieruit genereren en de verzorgingsstaat zo betalen. Met de privatisering van de gasmarkt concurreren veel verschillende partijen om de gunst van de consument die door gasprijzen vergelijken kiest voor de goedkoopste. Dat het vele oppompen van de gasvoorraad ook negatieve gevolgen heeft, merken de bewoners van Groningen door regelmatige aardbevingen. De productie is daardoor teruggedraaid, maar dat betekent niet dat de prijzen stijgen. Wel is het handig om altijd eens in de zoveel tijd gasprijzen vergelijken met voorgaande jaren. U kunt maar zo weer goedkoper uit zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn