Boekhouder voor uw administratie

De administratie en boekhouding, het is voor veel ondernemers een vervelende terugkerende klus. Hebt u hier ook zo’n hekel aan? Dan is het verstandig om een boekhouder in te huren om deze taken van u over te nemen. U bent immers niet een eigen bedrijf gestart om maar steeds met administratieve taken bezig te zijn. Toch bent u hier helaas vaak wel veel tijd aan kwijt. En dat is waar een boekhouder om de hoek komt kijken. Schakelt u een dergelijke professional in, dan kunt u weer zelf aan de slag gaan met waarom u ook al weer ondernemer was geworden. U houdt weer tijd over om uw product of dienst te verbeteren en om op zoek te gaan naar nieuwe opdrachtgevers of klanten. Veel ondernemers laten deze laatste zaken liever niet versloffen, dus in de praktijk komt het er op neer dat veel administratieve en boekhoudkundige klussen in de vrije tijd uitgevoerd worden. Laat u dit in het vervolg door een boekhouder doen, dan betekent dat dus dat u eindelijk weer eens tijd heeft voor uw gezin, voor sociale contacten onderhouden of gewoon voor even niets doen. En dat is natuurlijk ook wel eens even prettig. Voor uw eigen rust is het dus zeker een goede zaak om over te gaan tot het inhuren van een boekhouder. Veel startende ondernemers en ook mensen die al wat langer in het vak zitten, zijn toch wat huiverig om dit te doen. Zij zijn bang dat het hen veel te veel geld gaat kosten, geld dat zij absoluut niet hebben bovendien. In veel gevallen is dit een ongegronde angst. Natuurlijk kost het wel geld om een boekhouder in te huren, maar dit verdient zichzelf echt vanzelf terug. U bent als ondernemer immers niet bezig met allerlei financiële wet- en regelgeving, waardoor het voor u erg lastig is om te zien op welke subsidies u recht hebt, welke aftrekposten u kunt gebruiken en op welke regelingen u een beroep kunt doen. Doordat een professionele boekhouder hier wel goed zicht op heeft, weet u zeker dat u nooit meer geld misloopt en dat u ook nooit te veel belastingen betaalt. Op die manier verdient deze professional zichzelf natuurlijk al terug. Bovendien houdt u, zoals gezegd, meer tijd over voor uw eigenlijke bedrijfstaken, waardoor u meer omzet kunt genereren. Ook op deze manier verdient u het inhuren van een professional voor de boekhouding dus echt terug.

Betrouwbare boekhouder

Wilt u een boekhouder in gaan huren, dan is het natuurlijk van het allergrootste belang dat u iemand vindt die zeer betrouwbaar is. In de eerste plaats is dat natuurlijk belangrijk omdat u deze persoon inzicht geeft in al uw belangrijke bedrijfsgegevens. U wilt er uiteraard zeker van zijn dat deze niet op straat komen te liggen of bij uw concurrenten terecht komen. Betrouwbaarheid is om nog een heel andere reden een zeer belangrijke eigenschap, u wilt immers volkomen op uw boekhouder kunnen vertrouwen. Kunt u dat niet, dan zult u alsnog heel veel tijd kwijt zijn met het controleren van de boeken en het narekenen van allerlei zaken. Dan kunt u het net zo goed allemaal zelf gaan doen, het levert u dan immers absoluut geen tijdswinst op. Daarnaast is het volkomen kunnen vertrouwen op uw boekhouder ook belangrijk met het oog op uw belastingaangifte. Hiervoor bent u immers helemaal zelf verantwoordelijk, ook al laat u het door iemand anders invullen. U wilt daarom ook zeker zijn dat alle gegevens die u opgeeft correct zijn. Is dat niet het geval en komt de Belastingdienst hierachter, dan kunt u een flinke boete tegemoet zien. Voor veel kleinere bedrijven zal dit het einde van de onderneming betekenen. Dit geeft goed aan hoe belangrijk het is om een boekhouder te vinden die helemaal bij u past, waar u blind op kunt vertrouwen en die het belang van uw bedrijf in het oog houdt.

Administratiekantoor Actium

Hoe vindt u nu een boekhouder die u absoluut betrouwbaar is? Als u zeker wilt weten dat u iemand met veel kennis van zaken inhuurt die u bovendien helemaal kunt vertrouwen, dan moet u kiezen voor een boekhouder van administratiekantoor Actium. Dit bedrijf heeft als grote voordeel:

  • dat zij al jarenlang ervaring hebben op dit gebied
  • dat zij zeer veel kennis in huis hebben van de financiële wet- en regelgeving
  • dat zij altijd voor u klaar staan
  • dat zij u verschillende softwareoplossingen voor de administratie en boekhouding kunnen bieden
  • dat zij ieder bedrijf kunnen helpen, welke bedrijfsvorm of bedrijfsgrootte dan ook

Dit laatste punt is uiteraard erg handig als u van plan bent om door te groeien met uw bedrijf. Veel ondernemers starten immers als zzp’er, maar voor sommigen komt het moment dat zij zo gegroeid zijn dat zij personeel aan moeten gaan nemen. Als u kiest voor Actium, dan betekent dit dat uw vertrouwde boekhouder gewoon uw boekhouding kan blijven doen. Dit is natuurlijk wel zo prettig, u hoeft dan niet op zoek naar een ander persoon hiervoor. Ook is het fijn dat iedere boekhouder die u via Actium inhuurt altijd voor u klaar staat en altijd uw bedrijfsgegevens helder en overzichtelijk aan u kan presenteren. Zo houdt u zelf altijd goed zicht op de financiële kant van uw onderneming, zonder dat u hier zelf veel tijd aan hoeft te besteden. Als u een betrouwbare boekhouder zoekt, dan zit u bij Actium zeker goed.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn