Carports

Vroeger was het gewoon dat er bij elk huis een garage was waar de voertuigen in geparkeerd konden worden. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Wilt u uw auto toch graag bescherming bieden, dan zijn carports handige oplossingen. Iedere autobezitter weet dat het wel mogelijk is om de vierwieler dag en nacht buiten te laten staan, maar zij weten ook allemaal dat dit zeker nadelen heeft. Deze nadelen ontloopt u met carports. Natuurlijk staat uw auto dan in feite nog steeds buiten, maar door de overkapping wordt deze toch beschermd tegen allerhande zaken. Waar moet u dan aan denken? In de eerste plaats biedt het natuurlijk bescherming tegen weersinvloeden. Niemand wil immers graag dikke hagelstenen op de autolak krijgen, hier kunt u snel beschadigingen van krijgen als deukjes. Hebt u al een beschadiging in de lak, dan is het natuurlijk ook wel prettig dat carports bescherming bieden tegen de regen. Hierdoor krijgt roest minder de kans om zich uit te breiden. Een dik pak sneeuw is ook nooit prettig om aan te treffen op uw autoruiten en autodak, dat betekent immers dat u eerst schoon moet gaan maken voordat u kunt gaan rijden. Met carports zijn voertuigen tegen al dit soort problemen beschermd. Maar daarnaast bieden ze ook nog het voordeel dat u geen last hebt van blad dat op de auto valt of van vogels die vanuit de bomen op uw voertuig zitten te poepen. Is de carport bovendien aan het huis bevestigd, dan bieden carports ook nog eens als voordeel dat u droog vanuit huis naar uw vierwieler kunt lopen. Het is dus niet alleen prettig voor voertuigen, maar ook voor de bezitters ervan.

Verschillende types carports

Tegenwoordig zijn er verschillende types carports waar u uit kunt kiezen, u kunt dus voor een model kiezen dat het best past bij het doel waar u deze voor wilt gebruiken. Wat voor carports zijn er nu precies allemaal te krijgen? U kunt kiezen uit:

  • Gebogen type standaard, deze kunnen zowel vrijstaand gemonteerd worden als bevestigd worden aan een gevel. Ze bieden voldoende ruimte voor één auto en het dak is licht gebogen.
  • Gebogen type premium, deze lijkt op het voorgaande type, maar kan tot zes meter breed gemaakt worden en biedt daardoor plaats aan meer objecten
  • Type zadeldak, een puntdak als bij een huis en ook weer de mogelijkheid om los of aan een woning gemonteerd te worden. Dit daktype heeft als voordeel dat er een hogere hoogte bereikt wordt en er dus ook bijvoorbeeld ruimte is voor caravans.
  • Lessenaardak, een schuin aflopend exemplaar, waarbij een zijde aan een bestaande gemetselde muur bevestigd wordt.

Welke carports voor u in aanmerking komen, is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als er bijvoorbeeld geen ruimte is om aan een van de muren van uw woning een deel van de constructie te bevestigen, dan beperkt dit uiteraard de mogelijkheden die u hebt. Ook is het natuurlijk afhankelijk van de ruimte die u bij huis over hebt. Hebt u maar beperkte ruimte, dan zullen carports van het type gebogen premium zeker afvallen. Hier hebt u dan gewoon immers niet genoeg vrije ruimte voor. Voordat u een keus maakt of zich gaat überhaupt gaat oriënteren op deze producten, is het dus verstandig om eerst op te meten hoeveel ruimte u hebt en wat voor soort carports allemaal bij u mogelijk zouden zijn. Op die manier kunt u een betere overweging van uw mogelijkheden maken. Zo voorkomt u dat u tijd verspilt met het bestuderen van opties die uiteindelijk bij u helemaal niet toegepast zouden kunnen worden.

Ter Huurne

Bent u op zoek naar een echte specialist op het gebied van carports, dan bent u bij het bedrijf Ter Huurne uit Haaksbergen absoluut aan het juiste adres. Zij hebben al veel ervaring op dit gebied en hierdoor hebben zij ook nieuwe en betere modellen weten te ontwikkelen. In het verleden was het bijvoorbeeld vaak noodzakelijk om in het midden van de constructie nog een steunpilaar aan te brengen of om extra dwarsbalken te gebruiken. Zij hebben carports echter zover doorontwikkeld dat dit niet meer nodig is. Dit betekent dat u kunt profiteren van een hogere doorrijhoogte en van veel vrije ruimte onder het dak. Iets anders wat nog nieuw is op het gebied van carports, maar wat u bij hen al wel kunt krijgen, is het solar lessenaardak. Dit dak loopt schuin af en is geheel voorzien van zonnepanelen. Zo kunt u niet alleen uw auto beschermen, maar tegelijkertijd ook uw energierekening omlaag brengen. Dit is voor iedereen natuurlijk fijn, maar voor mensen met een elektrisch voertuig is het helemaal een uitkomst. Dit carporttype hoeft bovendien niet aan een gevel bevestigd te worden, wat dus meer mogelijkheden biedt. Bij Ter Huurne kunt u overigens niet alleen maar terecht voor een zeer brede selectie aan carports van een hoge kwaliteit, u kunt bij hen ook terecht voor andere aanbouwingen aan uw woning. U kunt dan denken aan serres, maar ook aan terrasoverkappingen, tuinkamers, balkonbeglazing, windschermen en lichtstraten. Binnen al deze categorieën bieden zij een zeer ruime keus en natuurlijk kan alles altijd geheel aan uw eigen situatie aangepast worden. Bij hen zijn er heel veel zaken mogelijk, doordat zij zoveel mogelijk van de werkzaamheden helemaal in eigen hand houden. Voor carports en al deze andere zaken die net genoemd werden, bent u bij Ter Huurne dus helemaal aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn