De pochet is terug van nooit helemaal weggeweest

Als de pochet ooit wat minder in of hip was, dan is die tijd inmiddels alweer helemaal voorbij. Hipsters hebben allerlei soorten kleding herontdekt en wat ooit als retro – of nog erger: ouderwets – werd gezien, is weer helemaal hip en trendy. Zo ook de pochet. Deze accessoire kan worden ingezet als uitermate formeel, maar kan tegenwoordig ok worden gecombineerd met wat nonchalantere kleding. Het effect blijft hoe dan ook chique! Met wat meer casual kleding creëer je meer een soort shabby chique look, iets wat ook mede dankzij de hipster aan populariteit heeft gewonnen. Het mixen van stijlen, stoffen en modetrends lijkt op zichzelf een modetrend te zijn. De pochet is dus een accessoire die weer helemaal kan en met alles gecombineerd kan worden. De pochet is natuurlijk een kunstig opgevouwen zakdoekje dat in het rechterborstzakje van een colbertje of overjasje wordt gestoken. Het is een accessoire die uitstraalt dat de drager ervan formeel, gedistingeerd, stijlvol, charmant en modebewust is. Een accessoire dus die in gen enkele garderobe mag ontbreken! De pochet is ook enorm flexibel als accessoire. Wat een halsketting is voor de vrouwelijke garderobe, is de pochet voor de mannelijke outfit: je kunt een formele dracht ermee opvrolijken of strenger maken, compleet afhankelijk van wat voor kleur, textiel en vouwwijze je kiest. Je kunt de kleur precies afstemmen op de rest van je kleding door bijvoorbeeld dezelfde kleur stropdas en sokken te dragen. Je kunt je pochet ook gerust lekker op laten vallen door een knalrood borstzakdoekje te dragen bij een verder behoudend zwart, grijs of donkerblauw pak. Ga je liever voor een wat vrolijkere of speelsere look, dan kun je kiezen voor een aandoenlijk bloemmotiefje, een elegant patroontje of – ik noem maar iets – levensecht getekende fazanten en lieveheersbeestjes. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is geschikt als pochet. Wat dat betreft vormt het echt de ideale accessoires, waarmee je precies kunt laten zien wie jij bent en wat je leuk, mooi of belangrijk vindt in een uitstraling en een garderobe.

Koop je pochet online

Waar kun je nou een leuke, mooie en betaalbare pochet vandaan halen? In de winkel zijn ze vaak toch nog een beetje aan de dure kant: wie een pochet draagt straalt immers uit dat hij of zij een zekere sociale status heeft, waarbij men wel aardig wat uit kan en wil geven aan een accessoire. Iedereen vindt het natuurlijk prettig om wat goedkoper uit te zijn, wat geld te besparen en toch hoge kwaliteit producten af te kunnen nemen. Dankzij het internet is dit steeds vaker mogelijk bij webwinkels. Omdat de winkel enkel een magazijn en een website te onderhouden heeft en geen huur hoeft te betalen op een toplocatie in een historische binnenstad, zijn de prijzen van dezelfde producten in webwinkels vaak zeer concurrerend. Daarom loont het bijna altijd wel om voor een aankoop van wat dan ook online te kijken. Voor wie dat nog wat ongemakkelijk vindt, kan ik je geruststellen: betaling is volkomen veilig, levering is direct en bent u niet tevreden, dan is er altijd de mogelijkheid om het product te retourneren. Zo ook wanneer je een pochet koopt van de online ‘men’s fashion boutique’ Mighty Good Man. Je vindt deze webwinkel op mightygoodman.nl. De website en webwinkel hebben een heerlijke uitstraling van retro en hip, van stijl, gebruiksvriendelijkheid en gemak. Bovendien is het aanbod enorm en divers. Als je hier niet jouw pochet vindt, dan vind je ‘m nergens. Hun online ‘Lookbook’ – een uitgebreide, mooi online vormgegeven catalogus – biedt inspiratie voor allerlei soorten outfits, alsook de combinatie van stijlen, kleuren, materialen en kledingstukken. Ze hebben zowel een business departement als een casual afdeling: perfect voor elk moment van de dag en elke dag van de week. De Mighty Good Man is jong, stijlvol en zit vol verrassende en charmante outfits, kledingcombinaties en accessoires. Zo kun je er dingen kopen als:

  • stropdassen
  • vlinderdassen (tegenwoordig ook wel bekend onder de Engelse benaming ‘bow ties’)
  • bretels
  • pochetten
  • overhemden en shirts
  • herenarmbanden (want het is ook weer helemaal hip om je iets meer van je vrouwelijke, verzorgde en stijlvolle kant te laten zien – Metroman 2.0!)
  • overige accessoires, zoals zonnebrillen, telefoonhoesjes en hoeden

De service van de Mighty Good Man webshop

Mighty Good Man biedt niet alleen uitstekende producten, maar ook een service die perfect past bij de jonge doch professionele, trendy doch stijlvolle en luxe doch betaalbare identiteit die ze willen uitstralen. Ze beschrijven de stijl die ze bieden als Retro Business en Casual Smart: steeds dus een combinatie tussen formeel en modieus, fancy en nonchalant. Wat je bij hen bestelt, wordt je binnen 48 uur toegestuurd en is binnen 14 dagen te retourneren. Zoals gezegd vindt je op de website een zogenaamd Lookbook, die functioneert als catalogus. Hierin vindt je allerlei suggesties, combinaties en inspiratie voor je eigen garderobe en outfit. Tevens vind je op www.mightygoodman.nl een blog met allerlei tips, tricks, aanbiedingen en mogelijkheden om prijzen te winnen. Zo raden ze je aan om eerste al je basics in huis te halen, te weten pakken in de kleuren zwarte, grijs en donkerblauw, en vind je er advies over het vouwen van een pochet. Een pochet kan namelijk, net als een servet in een restaurant, op allerlei manieren gevouwen worden. Ook daaruit blijkt weer hoe flexibel de pochet als accessoire is. Ik zou zeggen: probeer er eens een!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn