Een vaststellingsovereenkomst bij ziekte?

Bent u ziek, maar verwacht u dat u binnenkort word ontslaan? Of wilt u gewoon wat meer informatie verkrijgen over ontslag bij ziekte? Dan bent u hier zeker op de juiste plek! Wanneer het ontslag vanuit de werkgever komt, dan is er een kans dat er een vaststellingsovereenkomst word aangeboden. Er kunnen natuurljk een aantal vragen heersen over een situatie als deze, waar u een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aangeboden krijgt. Er zijn een aantal dingen waar u sowieso al voor moet opletten bij een vaststellingsovereenkomst. Juist vanwege deze reden is kan het verstandig zijn om een jurist in te schakelen die u advies geeft en vanuit uw belangen werkt zodat u het meest voordelig uit de vaststellingsovereenkomst bij ziekte komt. 

Mag een vaststellingsovereenkomst bij ziekte?

Het gebeurt regelmatig dat er een vaststellingsovereenkomst bij ziekte word aangeboden. Dit kan erg onverwachts en ongewenst zijn wanneer u ziek bent, niemand staat er dan echt op te wachten om ontslagen te worden. Er geldt natuurlijk een ontslagbescherming en bijna elke werkgever is hier wel van op de hoogte. Alsnog zal er geprobeerd worden om redenen te verzinnen waardoor de desbetreffende werknemer ontslagen kan worden. Soms worden functies zelfs boventallig verklaard om ervoor te zorgen dat er ontslag plaats kan vinden. Het kan natuurlijk zijn dat u door de emoties snel geneigd bent om de overeenkomst te tekenen, maar het is belangrijk dat u alles krijgt waar u recht op heeft en dat u met een goede reden ontslag krijgt. Ook geldt er een opzegverbod bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, wat er voor zorgt dat ontslag niet altijd mag. Door dit opzegverbod kan de werkgever een arbeidscontract iet opzeggen tijdens de eerste twee jaar van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Helaas gebeurt het toch nog vaak dat een vaststellingsovereenkomst bij ziekte wordt aangeboden en geaccepteerd. 

Het kan dus zo zijn dat u zelf ook weg wil bij het bedrijf wanneer u een vaststellingsovereenkomst bij ziekte krijgt aangeboden. Hoewel  het juridisch gezien zelfs niet mogelijk is om ontslagen te worden via ontslag met wederzijds goedvinden als u ziek bent, zijn er toch nog andere wegen die naar Rome lijden. Een voordeel van een vaststellingsovereenkomst bij ziekte is dat u zelf het eindresultaat kan be├»nvloeden naar uw eigen wensen een voorwaarden. Dit is vooral het geval wanneer er een opzegverbod geldt vanwege ziekte.  In dit geval kan een jurist ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk uit de vaststellingsovereenkomst bij ziekte komt. 

Wanneer mag ontslag bij ziekte wel?

Er zijn alsnog een aantal gevallen waar het wel mogelijk is om ontslagen te worden, via een vaststellingsovereenkomst bij ziekte of op een andere manier. 

  • Ontslag tijdens proeftijd is toegestaan. Tijdens deze periode kan er altijd ontslag optreden, ook tijdens ziekte. 
  • Ontslag op staande voet. Met een grondige, terechte reden is ontslag op staande voet altijd toegestaan en vervalt het ontslagverbod bij ziekte. 
  • Ontslag wegens werkweigering kan ook gebeuren. Dit gebeurt waneer u zou weigeren om redelijke instructies van uw werkgever of bedrijfsarts op te volgen. 

Bent u op dit moment niet aan het werk door ziekte? Heeft u toch nog een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aangeboden gekregen? Dan kan u eraan denken om te tekenen. Om ervoor te zorgen dat u er zo goed mogelijk uitkomt, kunt het advies vragen van een jurist bij het Juridisch Platform.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn