Elektrische auto’s hebben de toekomst

elektrischeautokopen - Elektrische auto’sDat elektrische auto’s de toekomst hebben, dat zal voor iedereen wel duidelijk zijn. De fossiele brandstoffen waarmee we tot nu toe altijd onze wagens gevoed hebben, zijn immers eindig en de voorraden beginnen zo langzamerhand toch wel klein te worden. Daar komt nog eens bij dat het rijden op benzine, diesel en in mindere mate lpg toch niet echt bevorderlijk is voor het milieu. Er komen verschillende schadelijke stoffen bij vrij, zoals fijnstof en CO2. Willen we ons leven duurzamer maken en echt een slag slaan op het gebied van vermindering van CO2-uitstoot, dan is het dus raadzaam dat zoveel mogelijk mensen overstappen op het rijden van elektrische auto’s. Daarmee doen we de wereld echt een groot plezier. Niet alleen omdat er bij elektrisch rijden geen schadelijke stoffen vrijkomen, maar ook omdat de accu’s van de wagens op te laden zijn met zonne-energie. Op die manier worden er dus helemaal geen eindige energiebronnen meer gebruikt en dat is goed nieuws voor onszelf en voor de natuur. Elektrische auto’s kunnen dus zeker een belangrijke schakel vormen in het duurzamer maken van de wereld, of in ieder geval van onze eigen levensstijl.

Nadelen van elektrische auto’s weerlegd

Veel mensen weten wel dat elektrische auto’s eigenlijk een betere keus zijn, maar toch zijn er maar weinigen die de overstap maken. Dat heeft te maken met een aantal vooroordelen die mensen hebben, namelijk:

  • er kunnen alleen maar korte afstanden gereden worden
  • het opladen van de accu is vervuilend
  • er kan niet onderweg ‘getankt’ worden
  • het is duur

Graag weerleggen wij de nadelen die mensen menen te zien bij elektrische auto’s. In de eerste plaats de korte afstanden die mogelijk zouden zijn. In het begin van het ontwikkelen van dit voertuig was dit inderdaad het geval. Er kon maar een zeer beperkte afstand mee afgelegd worden en dat maakte ze voor heel veel mensen niet interessant. De huidige accu’s zijn echter een stuk krachtiger, waardoor er veel verder mee gereden kan worden. Daarbij moet opgemerkt worden dat de meeste ritjes die gemaakt worden maar kort zijn en dus zeker binnen de actieradius vallen. Ook kan er tegenwoordig op veel plekken ‘getankt’ worden, waarbij de accu snel weer volgeladen wordt. Ook dat is dus geen reden meer. Is het opladen van accu’s van elektrische auto’s dan vervuilend? Dat ligt er aan wat voor stroom u hiervoor gebruikt. Kiest u voor groene stroom, dan is dit zeker niet het geval en is het de meest groene manier van rijden.

EV-Solutions voor elektrisch rijden

Dan het laatste punt dat vaak genoemd wordt, elektrisch rijden is duur. Het klopt dat elektrische auto’s in aanschaf vaak duurder zijn, maar daar staat tegenover dat het opladen van de accu veel voordeliger is dan benzine, diesel of lpg tanken. Bovendien zijn er in veel gevallen subsidies beschikbaar voor de aankoop van dergelijke auto’s. Wilt u hier meer over weten? Neem dan eens contact op met EV-Solutions, specialist op het gebied van elektrische auto’s. Zij kunnen u niet alleen de beste wagens verkopen, zij bieden u ook graag informatie over mogelijke subsidies en zij adviseren u graag welke auto het best bij u past. Op Elektrischeautokopen.nl kunt u al heel wat informatie lezen over elektrisch rijden en over waar u bij aanschaf van een dergelijke wagen aan moet denken. Naast de auto’s zelf kunt u bij hen ook terecht voor laadpalen en voor solarcarports, waarmee uw auto mooi beschut staat en tegelijkertijd energie opgewekt kan worden voor het opladen van accu’s. EV-Solutions kan u dus helpen bij alles op het gebied van elektrische auto’s.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn