EPDM folie

Hoe bedekt u een nieuw dak? Laat u altijd dakbedekkers komen? Dat is vanaf nu niet meer nodig! U kunt ongelooflijk veel kosten besparen met een makkelijke oplossing! Met EPDM folie dakbedekking kan iedereen zijn eigen dak bedekken. Het is heel erg makkelijk aan te brengen. U kunt het helemaal zelf doen. En het mooiste is: u heeft er meestal maar een dag voor nodig. Het idee achter de EPDM folie is dat u een soort waterdicht rubber aan brengt op oppervlakken die u waterdicht wilt hebben. Dit kunnen dakgoten, gevels of  daken zelf zijn. Daarnaast kunt u ook denken aan kelders, vijvers en soortgelijke oppervlaktes. Nadat u het materiaal hebt aangebracht kunt is het oppervlakte waterdicht. U kunt ook denken aan het luchtdicht maken van bepaalde ruimtes. Dit is een handige toepassing bij het luchtdichte bouwen. Zoals u ziet, zijn er ongelooflijk veel toepassingen en door de flexibiliteit van het materiaal is het door iedereen op talloze plekken te gebruiken. Een kind kan de was doen! Het zelf plaatsen van daken is enorm in opkomst en dit materiaal is daar ongelooflijk geschikt voor.

Wat is EPDM Folie?

EPDM folie is een revolutionair synthetisch rubber dat gebruikt kan worden bij allerlei huiselijke klussen. Het materiaal is ongeveer 1 centimeter dik. Het heeft een ongekend lange levensduur. Het blijft op uw dak minstens zo’n 50 jaar goed. Dit is erg lang voor een dakbedekking, en al helemaal voor een die u zelf kunt aanbrengen. Daarnaast wordt er ook nog 15 jaar garantie geboden. Het materiaal is dus ongelooflijk duurzaam.  Er zijn verschillende soorten EPDM folie. Dit hangt onder andere af van het land waar het gemaakt is. De Amerikaanse en Europese folie verschilt significant van elkaar. De Europese variant is van hogere kwaliteit en vereist veel minder werk.  Dit komt door het feit dat er geen talk in verwerkt wordt. De Europese variant van EPDM folie heeft meer voordelen:

  • Geen primer nodig bij het aanbrengen: dit scheelt veel tijd en kosten
  • Niet schuren voor het aanbrengen voor een beter hechting: dit gaat automatisch
  • Enkelzijdige verlijming: dit scheelt kosten en verwerkingstijd

EPDM XL levert alleen maar de Europese folie van zeer hoge kwaliteit. Niet alleen is EPDM folie een handig materiaal dat iedereen kan gebruiken, maar het is ook nog eens ontzettend veilig. Bij het normale dak bedekken komen allerlei gevaarlijke processen kijken en het is veel duurder dan wanneer je het zelf doet in het weekend bijvoorbeeld. Er zijn bijvoorbeeld veel meer primers nodig, zoals underlays. Daarnaast komt er ook nog allerlei brandbaar materiaal bij kijken wat ontzettend onveilig is om zelf aan te brengen.  De kansen om een verwonding op te lopen of blijvende schade aan uw huis of tuin aan te brengen zijn ook veel groter. Bij EPDM folie is dit allemaal niet van toepassing. Het is namelijk helemaal niet nodig om brandbare materialen te gebruiken bij het aanbrengen van dit makkelijk aan te brengen materiaal. Het enige dat u nodig heeft om de folie op uw oppervlak aan te brengen is een lijm. Deze lijm is ook in deze webshop te verkrijgen.  U kunt deze lijm met kwasten aan brengen, maar wat we eigenlijk het meest aanraden is als u de lijm met een speciaal daarvoor bestemde spuit aanbrengt. Deze spuit heeft een hoge druk waardoor hij goed verdeeld. Hierdoor zal de EPDM folie uiteindelijk  mooi glad en verdeeld op het oppervlak blijven zitten. Dit komt dus door die gespecialiseerde contact lijn. De gereedschappen die u eventueel nodig hebt zijn ook verkrijgpaar via deze website. Hierbij moet u denken aan een aandrukroller en dergelijke. Hiermee kunt u zorgen dat het materiaal gelijkmatig verdeeld wordt over het oppervlak dat u waterdicht wilt maken. De EPDM folie wordt verkocht op basis van rollen. Dit is ontzettend handig want op deze manier is het meteen uit te rollen op het oppervlak dat u wilt bedekken. Daarnaast zijn er verschillende breedtes verkrijgbaar voor verschillende projecten die u zou kunnen doen. Het plaatsen is ongelooflijk gemakkelijk en kan door iedereen die een beetje handig is gedaan worden. De gemiddelde tijd die mensen er voor nodig hebben is maar een dag! Dakbedekking wordt opeens een klus die tussendoor kan in het weekend.

Levering en pakketten

U denkt natuurlijk dat het leveren van zulke rollen materiaal ontzettend lastig is. Via onze website van EPDM XL leveren wij snel en vanaf een heel laag bedrag gratis. De rollen van EPDM folie worden dus gewoon bij u thuis bezorgd. Daarnaast is de EPDM folie ook nog eens heel snel leverbaar. Dus wilt u komend weekend klussen? Grote kans dat het materiaal er nog op tijd kan zijn, want we leveren binnen drie werkdagen. Op onze website kunt u al onze producten zien zodat u rustig de tijd heeft om te kijken hoeveel van elk materiaal u nodig heeft. Zo hoeft u niet in de winkel snel te beslissen en heeft u precies genoeg EPDM folie. En heeft u geen idee wat u moet bestellen? We geven u graag advies natuurlijk! Maar we hebben ook nog hele pakketten: hierin zit alles waar u nodig heeft bij elkaar. Hierdoor hoeft u dit dus niet meer zelf uit te zoeken. Deze pakketten zijn afgesteld op de verschillende projecten die u misschien tegen kunt komen.  Er zit onder andere de EPDM folie, lijm, kit en materiaal voor de randen in. Hier komt u dus al een heel eind mee.

Meer van Epdmxl.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn