Heb jij al tafelzeil in huis?

Voor veel mensen is tafelzeil iets van vroeger, iets wat hun oma bijvoorbeeld op de keukentafel had liggen tijdens het eten. Het is niet iets wat zij zelf in huis hebben. En dat is jammer, het heeft namelijk veel toegevoegde waarde. Of je nu een lelijke tafel hebt die je een nieuwe uitstraling wilt geven of een mooie die je wilt beschermen, een tafelzeil biedt altijd een oplossing. Bovendien is het een product dat je zowel binnenshuis als buitenshuis heel goed kunt gebruiken. Kijk er daarom toch eens naar en je zult zien dat het ook voor jouw situatie diverse voordelen kan bieden.

Toepassing van tafelzeil

Heb jij een tafel in huis die er niet zo mooi meer uitziet? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een nieuwe te kopen. Maar er is ook een gemakkelijkere en goedkopere oplossing, namelijk: leg er gewoon een tafelzeil overheen! Zo ziet niemand meer de beschadigingen en verkleuringen in het tafelblad en heb je in een handomdraai een nieuw meubelstuk. Deze zeilen zijn bovendien in veel verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor je de uitstraling van de betreffende tafel keer op keer kunt veranderen, zonder dat dit je veel moeite of veel geld kost. Maar een tafelzeil is niet alleen handig om een oude tafel weer te laten stralen, het is ook heel geschikt om een nieuwe te beschermen. Heb je kinderen die graag verven of tekenen bijvoorbeeld, dan heb je voordat je het weet verf of stiftstrepen op het tafelblad. Met een zeil voorkom je dit. Ook is het handig tijdens het eten, knoeit er iemand met het eten of drinken, dan veeg je dat zo weer van het tafelzeil af en zo blijft het tafelblad gewoon schoon. Is jouw keukentafel zo mooi dat je deze eigenlijk niet wilt verstoppen? Kies dan voor een transparant zeil, dan heb je wel de bescherming, zonder dat je de oorspronkelijke uitstraling verliest.

Verschillende varianten

Als het aankomt op tafelzeil, dan valt er genoeg te kiezen. Zo kunnen de diverse exemplaren verschillen wat betreft:

  • vorm, er zijn ronde, rechthoekige en vierkante exemplaren verkrijgbaar
  • formaat
  • kleur en dessin

Het eerste waar jij naar moet kijken, is natuurlijk de vorm. Deze moet passen bij de vorm van de tafel waar je het zeil op wilt leggen, anders past het niet goed. Vervolgens zoek je op formaat, aan een te klein exemplaar heb je niets, maar een te grote is ook zeker niet handig, dat zit alleen maar in de weg bij je benen. Tot slot zoek je een kleur en dessin dat je aanspreekt. Bij tafelzeil.nl hebben ze ook wat dat betreft veel keus. Je vindt er bijvoorbeeld transparante varianten, voor als jij het tafelblad mooi vindt en in het zicht wilt houden. Maar daarnaast zijn er ook kanten exemplaren en zeilen in veel verschillende kleuren en dessins. Kies een exemplaar dat past bij jouw interieur en het zal een mooie aanvulling zijn. Of kies verschillende varianten, zodat je ook nog kunt variƫren. Er is keus genoeg, dus er is altijd een tafelzeil te vinden dat helemaal bij jou past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn