Het beste systeem voor jouw personeelsplanning

Het maken van een personeelsplanning kan ontzettend lastig zijn. Zeker als je dit zelf en zonder hulpmiddelen moet gaan doen. Zeker voor een bedrijf met veel personeel kun je snel het overzicht op de personeelsplanning kwijtraken. Je wilt alles zo goed mogelijk doen en wilt niets vergeten. Dat kan soms moeilijk te doen zijn als je dit op papier of alleen in Excel moet doen. Er zijn tegenwoordig steeds meer hulpmiddelen om personeelsplanningen en werkroosters samen te stellen. Dit kunnen online programma’s zijn of software die zonder het internet gebruikt kan worden. Ook zijn er apps waarmee het personeel de planning die je maakt dan kan raadplegen. In dit artikel lees je alles over Personeelssysteem. Met dit systeem kun jij gemakkelijk planningen maken en raadplegen. Lees dus snel verder voor meer informatie.

Software om een personeelsplanning te maken

Veel mensen maken nog de personeelsplanning met Excel. Daar is niets mis mee, want Excel is een goed werkend en overzichtelijk programma. Als je het eenmaal onder de knie hebt is het ook een makkelijk te gebruiken programma met zeer veel functies. Toch kan het beter. Dit kan onder andere via software die speciaal is ontwikkeld om personeelsplanningen mee te kunnen maken. Je kunt hierin gemakkelijk het overzicht behouden en je kunt in één oogopslag de hele planning zien. Je kunt ook roosters gemakkelijk kopiëren en voor een langere periode personeel inplannen zodat dit niet steeds opnieuw in Excel gedaan hoeft te worden. Je kunt ook een standaardrooster opstellen dat je kan aanpassen wanneer er iets anders is dan normaal. Zo kun je snel dingen veranderen zonder het hele rooster opnieuw te maken. Ook kun je in één overzicht de bezetting en verwachte omzet zien.

De voordelen 

Het plannen door middel van gespecialiseerde software heeft veel voordelen en extra opties tegenover het werken met Excel. Deze voordelen en opties zullen nu worden toegelicht.

  • Kosten en omzet regelen: Met het programma zijn de kosten voor het personeel van die personeelsplanning gemakkelijk te zien. Zo kan de verwachte omzet ook bepaald worden. Ook kan er een maximaal budget worden aangegeven. Dat kan in zowel tijd als salaris worden ingesteld.
  • Herhaalplanningen maken: met het systeem plan je gemakkelijk herhaalbare diensten in zodat dit niet iedere week opnieuw gedaan hoeft te worden. Dit kan voor een beperkt aantal keren, maar kan ook worden herhaald tot wordt aangegeven dat dit niet meer hoeft. Dit scheelt de planner tijd.
  • Rooster raadplegen: het personeel kan gemakkelijk via de computer of mobiele app het rooster raadplegen. Ook kan er een e-mail worden verstuurd met het nieuwe rooster.
  • Beschikbaarheid personeel: via het systeem kan gemakkelijk gezien worden wie er beschikbaar is om ingepland te worden en wie niet. Zo kunnen er door de planner geen fouten gemaakt worden in de personeelsplanning. Het personeel kan ook zelf aangeven of ze beschikbaar zijn.
  • Diensten ruilen: via het systeem kan het personeel ruilverzoeken naar elkaar sturen om het ruilen van diensten onderling te regelen. De planner hoeft zich hier dan niet meer mee te bemoeien. Wel dient er nog toestemming gegeven te worden door de leidinggevende. Als dit eenmaal gedaan is wordt de dienst automatisch aangepast in het rooster.
  • -Synchronisatie met Google Calendar: de met het systeem gemaakte roosters kunnen direct worden gesynchroniseerd met bepaalde online kalenders zoals Google Calendar en Microsoft Outlook. Dat kan erg handig zijn voor het personeel.

Ga snel naar personeelssysteem.nl en ontdek zelf alle voordelen die het hebben van een planningsysteem voor jou en je personeel kan hebben. Raadpleeg ook de website voor de tarieven en opties.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn