Horlogebanden toe aan vervanging?

Bent u eens toe aan ander horlogeband, voor de afwisseling of misschien omdat uw oude horlogeband af is en toe is aan vervanging? Dan kunt u kiezen uit het groot assortiment van de Horlogebanden Specialist. Zij zijn gespecialiseerd in horlogebanden die op veel verschillende horloges passen. Ze zijn eigenlijk begonnen met horlogebandjes passend voor merken uit het topsegment van horloges. Door de jaren heen is dit echter veranderd en nu hebben ze een breed assortiment met universele horlogebandjes.

Hoe te kiezen tussen het assortiment?

Bij het kiezen van een nieuw horlogeband moet u letten op meerdere dingen. Er is als het ware een soort stappenplan voor.

  1. Eerst is het handing om te kijken of uw horloge een rechte aanzet heeft, hoe het is bevestigd aan het klokje? Heeft uw horlogeband geen rechte aanzet? Dan passen niet alle universele horlogebanden op uw horloge. Heeft uw bandje wel een rechte aanzet? Geen zorgen! Alle universele banden passen dan!
  2. Vervolgens is het erg belangrijk dat u weet welke maat u nodig hebt.
  3. Er zijn erg veel materialen beschikbaar voor horlogebanden, daarom is het ook zeer handig om te kijken naar de voor- en nadelen van de materialen.
  4. Ten slotte kunt u de winkel bezoeken in Utrecht of u kunt uw horlogeband via internet bestellen. Als u bij de winkel langs wil gaan en al weet welk bandje u wil, is het handig om eerst even te bellen of het betreffende bandje ook op voorraad is in de winkel.

Soorten horlogebanden

Er is een breed assortiment aan banden voor uw horloge, zo kunt u kiezen uit merken als Rolex, Omega, Fortis, Maurice Lacroix en nog vele andere merken. Daarnaast worden ook banden aangeboden voor smartwatches van onder andere Apple, Sony en Samsung. Elk horlogeband kan ook verschillen van sluiting. Heeft u zo voorkeur bij een gesp als sluiting? Of misschien bij een vouwsluiting? Niet alle merken bieden echter verschillende sluitingen aan. U kunt op basis van het model van uw horloge een nieuwe horlogeband uitzoeken en kunt daarbij kiezen welke kleur band u wil, er zijn namelijk veel kleuren beschikbaar, zoals grijs, bruin en cognac. Ook dit aanbod verschilt weer per merk. Niet te missen is natuurlijk het materiaal van de band voor uw horloge. de Horlogebanden Specialist biedt de materialen rubber, metaal, leer en nato strap aan. Er is de meeste keuze tussen leren horlogebandjes en dit materiaal wordt dan ook vaak gekozen. Maar niet iedereen vindt leer een erg fijn materiaal voor een horlogeband. Als u bijvoorbeeld gevoelig bent voor transpiratie en uw band van uw horloge wat vaker af wil nemen kunt u voor een metalen band kiezen. Als u allergisch bent voor bepaalde soorten metalen kunt u dan weer voor rubber of leer kiezen. 

Zoekt u dus een nieuwe horlogeband? Bij de Horlogebanden Specialist is er genoeg keuze tussen allerlei verschillende soorten horlogebandjes zodat u de geschikte band kan vinden in de kleur en stijl van uw keus. U vindt er grote passie voor horlogebanden en een goede service om u van de beste kwaliteit van horlogebandjes te voorzien. Ervaar het zelf en neem snel eens een bezoekje bij deHorlogebandenSpecialist.com!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn