Incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen is de laatste tijd veel populairder. Dit komt doordat het klanten contact veel minder persoonlijk wordt. Met het steeds meer toenemende internet winkelen voelen klanten zich minder gedwongen op tijd te betalen. Voor veel grote bedrijven is dit nog niet eens zo’n heel groot probleem. Het probleem komt als kleine bedrijven ook worden getroffen door dit vervelende gedrag van klanten. Een incassobureau inschakelen kan helpen in dit geval. Niet alleen doordat de bureaus de services en expertise hebben om met dit soort problemen om gaan maar er zijn nog talrijke andere voordelen van het inhuren van een incassobureau. In dit artikel zullen we deze trend bespreken en zullen we ook analyseren waarom dit zo is. Daarnaast zullen we een incassobureau aanraden.

Voordelen van een incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen kan veel voordelen hebben. Hieronder vind je een lijst van de meest genoemde voordelen.

  • Expertise: het incassobureau heeft expertise op het gebied van de procedures die horen bij het te laat betalen van facturen. Als je dit allemaal zelf moet gaan uitzoeken als ondernemer kan dit veel tijd en geld kosten. Een incassobureau inschakelen kan soms voordeliger zijn daarom. Deze expertise kun je ook gebruiken bij andere aspecten van je bedrijf. Zo bieden veel bedrijven ook nog andere diensten aan zoals het debiteurenbeheer en nog veel meer.
  • Afstand tot de klant: Door dat je zelf vaak dichtbij de klant staat is het vervelend om de klant hard aan te spreken. Ook al is het voor jou belangrijk om je geld te krijgen, je klantencontact staat in veel gevallen nog wel voorop. Een incassobureau heeft een afstand tot de klant en kan een onafhankelijke brief schrijven. Hierdoor kan het voor de klant wel een aanleiding zijn om te betalen, zonder dat hij het gevoel heeft dat jij als ondernemer hem persoonlijk hebt aangevallen. Ook is er het gezegde: vreemde ogen dwingen. Als er een derde partij bij komt is de klant misschien eerder geneigd te betalen omdat er een gevoel van schaamte bij komt kijken dat hij niet eerder heeft betaald. Ook krijgt de klant misschien het gevoel dat het nu serieus is en veel mensen willen niet dat het over gaat tot een rechtszaak.
  • Zelf geen problemen meer: doordat klanten vaak te laat betalen, betaalt u zelf misschien ook wel eens te laat. Dit is natuurlijk een vicieuze cirkel die ergens moet stoppen. Een incassobureau inschakelen is de stap om deze cirkel te doorbreken en misschien eens en voor altijd er voor te zorgen dat uw klant weet dat u een serieuze ondernemer bent. Het is natuurlijk te gek dat u moet opdraaien voor de problemen van een ander.
  • Kleine stap: het inschakelen van een incassobureau lijkt een hele grote stap en u heeft misschien het gevoel dat u de klant op de een of andere manier aanvalt. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Een incassobureau heeft procedures in allerlei soorten en maten passend bij alle soorten en maten van klanten. Gaat het om een enkele keer? Dan kunt u best een laatste herinnering gebruiken en de kans dat deze klant betaalt is heel groot! Is het een klant die al meerdere keren niet betaald heeft, dan is de kans groot dat hij deze keer ook niet zal betalen en ook daar hebben de meeste incassobureaus oplossingen voor.

Zoals u ziet heeft een incassobureau inschakelen veel voordelen. Het is ook veel minder drastisch dan veel mensen denken. Maar er zijn natuurlijk veel incassobureaus in Nederland, dus we zullen u een tip geven over de volgende vraag: welk incassobureau inschakelen?

Welk incassobureau inschakelen?

In Nederland kunt u een incassobureau inschakelen alle soorten en maten. Wij hebben wat onderzoek gedaan en we hebben een voorbeeld gevonden van een incassobureau dat veel voor u zou kunnen betekenen. Het incassobureau is: IBNederland (dit staat voor Invorderings Bureau Nederland). Dit bureau is gevestigd in Almere, Flevoland, maar u kunt het incassobureau inschakelen in heel Nederland. Dit komt doordat ze veel van de zaken online regelen. Ook kunt u telefonisch veel zaken regelen. Het zaken doen met IBNederland is heel goedkoop: in de meeste gevallen zijn namelijk alle kosten voor de niet betalende klant. Ook werken ze op basis van No-Cure-No-Pay. Dit houdt in dat als u niet geholpen bent, u ook niet hoeft te betalen. Dit houdt feitelijk in dat alle kosten doorberekend worden naar de klant, en als de klant dus niet betaald, IBNederland ook niet betaald wordt. Het is dus in hun voordeel om de transactie in uw voordeel te laten lopen, en ze zullen hun best voor u doen. Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend handig dat de meeste zaken gewoon online en telefonisch geregeld kunnen worden. Het incassobureau inschakelen kan ook gewoon online! Het incassobureau inschakelen biedt nog veel meer mogelijkheden Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het debiteurenbeheer. Dit is het efficiënt en gestructureerd bij houden van uw financiën. Ook kunt u denken aan de krediet informatie, want voorkomen is beter dan genezen. Met krediet informatie weet u voordat u met een klant in zee gaat als of de klant een wanbetaler is. Ook hebben ze de dienst verhaalsinformatie. Dit is pas van toepassing als alle andere procedures mis zijn gegaan. Het houdt in dat het bedrijf u kan voorzien van de informatie in welke mate u nog kosten kunt verhalen op de wanbetaler. Het incassobureau IBNederland inschakelen is een goed idee gezien alles wat het te bieden heeft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn