Inspectie VenW houdt 25 containers met asbest tegen

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft het transport van 25 containers met asbest verboden, omdat deze containers in zeer slechte staat verkeren. De containers staan in de haven van Rotterdam, waar ze vanuit Ierland aankwamen om naar Duitsland vervoerd te worden.

De containers maakten deel uit van een vaste stroom van afvalcontainers vanuit Ierland. Na een bericht van de haven over een kapotte container, is de inspectie tot een uitgebreide controle overgegaan. De 25 containers bleken scheuren, gaten of ondeugdelijk sluitwerk te hebben. De inspectie constateerde ook overtredingen op het gebied van stuwage, verpakking en etikettering. Verplichte containerkeuringen waren verlopen, niet of onjuist uitgevoerd.

De betrokken containers moeten met de nodige voorzorgsmaatregelen teruggebracht worden naar het land van herkomst. Tegen de eigenaar is een strafrechtelijk onderzoek gestart. De havens van Rotterdam, Antwerpen en Dublin zijn extra alert op deze goederenstroom.

In deze zaak werkt de Inspectie Verkeer en Waterstaat samen met de VROM-inspectie, de Arbeidsinspectie, het Functioneel Parket en de DCMR Milieudienst Rijnmond.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn