Internet met social hotspot

De meeste mensen hebben tegenwoordig een smartphone en velen willen graag altijd de mogelijkheid hebben om het internet op te gaan. Daarnaast is er echter ook een trend te zien dat mensen steeds minder willen betalen voor de mogelijkheid om altijd online te zijn en dat ze dus steeds vaker op zoek gaan naar gratis Wi-Fi punten om toch te kunnen surfen als zijn buitenshuis zijn. Als u een bedrijf hebt, dan is een social hotspot dan ook een uitstekend idee. Voor winkels, restaurants en hotels bijvoorbeeld, is een social hotspot eigenlijk iets waar u niet meer zonder kunt. Mensen zullen immers snel teleurgesteld zijn als zij bij u geen mogelijkheid hebben om gratis van het internet gebruik te maken en het kan zelfs zo zijn dat u daardoor klanten misloopt. Dat is natuurlijk vooral bij hostels en hotels het geval, daar kunt u eigenlijk niet meer anders dan klanten gratis Wi-Fi aanbieden. Een hotel of hostel zonder social hotspot of andere vorm van gratis internet is eigenlijk gewoon uit de tijd. U kunt denken, mensen zoeken toch in de eerste plaats op locatie en comfort dat u te bieden hebt. Maar veel mensen nemen in hun zoektocht zeker mee of zij gebruik kunnen maken van een social hotspot of een andere vorm van gratis internet. Biedt u dit niet, dan wordt uw zaak echt een stuk minder aantrekkelijk voor veel klanten. U wilt er natuurlijk altijd alles aan doen om het uw klanten of gasten naar de zin te maken. Het laten van installeren van een social hotspot is dan een eenvoudige manier om dit te doen, om de mensen tevreden te stellen en de aantrekkelijkheid van uw bedrijf voor hen te vergroten. Het is dan ook zeker een investering die de moeite meer dan waard is en die zich zeker zal terugbetalen.

Hoe werkt een social hotspot?

Een social hotspot is eigenlijk niet veel anders dan een Wi-Fi-hotspot. Beide stellen mensen in staat om verbinding te maken met internet. Er is echter één groot verschil en dat is dat bij een social hotspot de gebruiker om een tegenprestatie gevraagd wordt. Het kost u als eigenaar van een bedrijf immers geld om dit systeem aan te laten leggen en om uw klanten gratis Wi-Fi aan te bieden, hier mag best iets tegenover staan. Natuurlijk gaat u er geen geld voor vragen, klanten zijn immers op zoek naar gratis Wi-Fi. Als zij er geld voor wilden betalen, dan maakten ze wel gewoon gebruik van de diensten van hun telefoonprovider. Nee, u vraagt er een relatief kleine gunst voor terug. Bijvoorbeeld dat zij:

  • twitteren over uw bedrijf
  • uw bedrijf volgen op Twitter
  • uw Facebook pagina leuk vinden

Door deze gunst te vragen, snijdt het mes aan twee kanten. Het allergrootste gedeelte van uw klanten zal er absoluut geen probleem mee hebben om deze handelingen uit te voeren in ruil voor gratis internet. Het kost het niets, ze hebben er geen last van, het levert hen dus alleen maar voordeel op. Voor u heeft de social hotspot in de eerste plaats natuurlijk als grote voordeel dat u uw klanten tevreden houdt en dat zij graag bij uw zaak komen. In de tweede plaats heeft het als groot pluspunt dat uw onderneming meer naamsbekendheid krijgt. Vanwege de like op Facebook, het volgen op Twitter of het twitteren over uw zaak, komen immers alle vrienden en volgers van de klant ook in contact met uw bedrijfsnaam. De social hotspot levert dus voor u niet alleen klanttevredenheid op, maar ook exposure en grotere effectiviteit van uw campagnes op sociale media. Door de social hotspot worden de bezoekers van uw onderneming dus ambassadeurs en hier zult u zeker vruchten van plukken.

Laten installeren

Wilt u een social hotspot bij uw bedrijf hebben, dan zult u deze aan moeten schaffen en moeten laten installeren. Het is uiteraard zeer aan te raden om dit te laten doen door een echte specialist, zodat u zeker weet dat alle apparatuur van een goede kwaliteit is en dat ook alles goed aangelegd wordt. Wie kunt u hier nu het beste voor in de arm nemen? Een goede keus op het gebied van de social hotspot is Datamirage. Deze specialisten hebben veel ervaring op het gebied van de social hotspot en zij hebben deze ook al bij velen door het hele land geïnstalleerd. Het grote voordeel van Datamirage is dat zij niet alleen de installatie verzorgen, maar dat u bij hen ook terecht kunt voor onderhoud. Zo hebt u één vast adres voor alles wat op dit gebied geregeld moet worden. Het fijne is dat zij altijd sterk rekening houden met het budget wat u voor ICT-zaken beschikbaar hebt, zodat de geleverde diensten goed binnen uw budget en bedrijfsgrootte passen. Daarnaast is het natuurlijk een sterk pluspunt dat zij zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag bereikbaar zijn voor technische support, waardoor u er zeker van kunt zijn dat u altijd optimaal gebruik kunt maken van de social hotspot en dat storingen altijd snel verholpen kunnen worden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderneming en uw budget? Neem dan eens vrijblijvend contact met hen op om de verschillende mogelijkheden wat betreft een social hotspot voor uw specifieke situatie door te spreken. Zo komt u er snel achter wat wel en wat niet mogelijk is en of dit goed toepasbaar is binnen uw bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn