Kies jij een ligusterhaag als tuinafscheiding?

De meeste mensen vinden het prettig om hun tuin af te schermen, een ligusterhaag is daarvoor een heel goede oplossing! Natuurlijk zijn er ook andere manieren om voor afscherming te kiezen. Denk aan schuttingen, andere soorten hagen of aan hekken waar je klimplanten langs laat groeien. Maar een ligusterhaag heeft duidelijke voordelen ten opzichte van deze andere opties. Zo is het groen, goed voor de natuur, snelgroeiend en relatief goedkoop. Daarmee is het dus een uitstekende keus als jij een nieuwe afscheiding rond je tuin aan wilt leggen.

Voordelen van een ligusterhaag

Als jij in je tuin zit, dan wil je natuurlijk niet dat iedereen die voorbij komt lopen jou zomaar kan zien zitten. Je wilt wat privacy, je wilt ongestoord kunnen genieten van de zon en de buitenlucht. Daarom kies je ervoor een afscheiding om je tuin te maken. Een ligusterhaag is een van de mogelijkheden die je hiervoor hebt. Zoals gezegd zijn er ook diverse andere opties mogelijk en allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen. Kies je voor een schutting, dan is het voordeel dat deze meteen voldoende hoogte heeft om het zicht te belemmeren. Maar het nadeel is dat ze heel goed bevestigd moeten worden en dat ze dan alsnog met een storm wel eens om kunnen waaien. Daarnaast zijn schuttingen natuurlijk ook wat saai, een ligusterhaag brengt de nodige kleur in je tuin aan. Dat is prettig voor jezelf, maar hagen hebben ook voor de natuur veel voordelen. Zo zijn ze een goede schuilplaats voor insecten, wat weer vogeltjes aan zal trekken. Daarnaast kunnen egels gewoon onder een haag doorlopen, waardoor je hun leefruimte niet teveel inperkt. Bovendien worden we opgeroepen om onze tuinen te vergroenen met oog op het goed kunnen verwerken van grote hoeveelheden regenwater en het tegengaan van hittestress. Ook daarom is een ligusterhaag dus een goede keus.

Verschillende soorten hagen

Natuurlijk hoef je niet per definitie voor de liguster te kiezen, er zijn ook andere planten die heel geschikt zijn voor het creƫren van een haag. Maar het voordeel van een ligusterhaag is dat deze nagenoeg het hele jaar groen blijft, alleen bij strenge winters zal er bladverlies plaatsvinden. Daarnaast heeft deze plantensoort als voordeel dat het blad klein en sierlijk is, waardoor het een mooie uitstraling heeft. Bovendien groeit de liguster snel en heeft het een gunstige aanschafprijs. Dat maakt het heel geschikt voor een groene tuinafscheiding! Bij hagen-planten.nl kun je tegen scherpe prijzen ligusterplantjes kopen die uit hun eigen kwekerij komen. Kies jij toch liever voor iets anders dan een ligusterhaag, dan kun je bij deze kwekerij ook terecht voor:

  • taxushagen
  • haagbeuken
  • Portugese laurierhagen
  • groene beukenhagen
  • rode beukenhagen

Er zijn dus veel verschillende opties als jij een groene tuinafscheiding aan wilt gaan leggen. Twijfel jij over wat voor jouw tuin de beste keus is? Of heb jij niet zulke groene vingers en weet je niet hoe je jouw haag het beste kunt verzorgen? Neem dan gerust contact met hen op voor advies. Zij helpen jou graag met bepalen welke haagsoort voor jou het meest geschikt is en hoe jij jouw ligusterhaag of andere haag het beste kunt verzorgen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn