Magnetisch krijtbord? Je maakt het gemakkelijk zelf!

Een magnetisch krijtbord is iets dat echt ontzettend handig is om te hebben. Je kunt er snel even een notitie op maken, kinderen kunnen er op tekenen of je kunt je boodschappenlijstje er op schrijven. En met magneten hang je er tekeningen, foto’s, kaartjes en andere paperassen gemakkelijk aan op. Deze diverse mogelijkheden maken een magnetisch krijtbord voor velen echt een ideale optie. Je kunt deze natuurlijk gewoon in een winkel kopen, maar wist je dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? En zelf maken heeft ook nog eens verschillende voordelen, hieronder lees je welke!

Voordelen magnetisch krijtbord zelf maken

Zoals gezegd kun je een dergelijk object natuurlijk gewoon in de winkel kopen. Dat heeft als voordeel dat het je weinig tijd kost. Maar zelf een magnetisch krijtbord maken heeft veel andere voordelen, die waarschijnlijk de doorslag zullen geven:

  • je kunt het zo groot maken als je zelf wilt
  • je kunt een kleur kiezen die je leuk vindt
  • je hoeft niet te boren in de muren, maar kunt gewoon de muur zelf magnetisch en beschrijfbaar maken – of ieder ander oppervlak dat je maar wilt

Dat zijn natuurlijk heel veel voordelen! Geen wonder dus dat steeds meer mensen ervoor kiezen om dit zelf te doen. Hoe maak je nu zelf een magnetisch krijtbord? Eerst moet je bepalen waar je dit wilt hebben. Zoals gezegd kun je hier een hele muur of een deel van de muur voor uitkiezen, maar ook een deur is een optie. Of een wand van de kast, het is maar net wat je wilt. Ook kun je creatief zijn en een paar planken aan elkaar maken die vervolgens het bord moeten gaan vormen. Als je dat bepaald hebt, dan kun je aan de slag gaan met magneetverf en schoolbordverf om een magnetisch krijtbord te maken.

Magneetverf en schoolbordverf

Om ervoor te zorgen dat je magneten vast blijven zitten op het magnetisch krijtbord dat je maakt, is het nodig om speciale magneetverf te gebruiken. Hierin zijn kleine metalen deeltjes verwerkt, die voor de aantrekkingskracht zorgen. Om voldoende kracht te krijgen, kun je het beste twee of drie lagen hiervan aanbrengen. Vervolgens breng je een laag schoolbordverf aan. Het leuke is dat dit tegenwoordig in verschillende kleuren te krijgen is, je bent dus niet gebonden aan zwart, maar kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor roze of blauw. Zo krijgt het magnetisch krijtbord ook meteen een mooie kleur die past bij je interieur, want magneetverf van zichzelf is door alle metaaldeeltjes gewoon grijs van kleur. Is ook de schoolbordverf aangebracht, dan hoef je alleen nog maar krijtjes te kopen en speciale magneten, die bedoeld zijn voor gebruik in combinatie met magneetverf. En dan kun je er op los gaan! De kinderen kunnen er op tekenen, jij kunt er boodschappen op schrijven, tekeningen en foto’s kunnen opgehangen worden – wat je maar wilt! Wil je zelf ook aan de slag gaan met een magnetisch krijtbord maken? Ga dan naar magneetverfmagneten.nl. Je vindt bij hen niet alleen de magneetverf en schoolbordverf, maar ook sterke magneten en andere benodigdheden voor dit creatieve project!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn