Ontdek de prijs warmtepomp

Ieder huishouden moet in 2050 vrij zijn van gas, want in dat jaar gaat de gaskraan officieel dicht in Nederland. Dat is afgesproken samen met nog een flink aantal andere landen tijdens het klimaatoverleg. Om de CO2 emissie een halt toe te roepen is het noodzakelijk dat we het opboren van fossiele brandstoffen afbouwen en dat we dus ook meer gaan vertrouwen op duurzame energiebronnen zoals windenergie en zonne-energie. Daarom gaat de gaskraan dicht en moeten huizen 100% zijn voorzien van elektrische energievoorzieningen of zonne-energie. Daarvoor kun je dus een warmtepomp aanschaffen bij The Sunshine Company. Deze werkt namelijk op elektriciteit en kan dus ook aangedreven worden door zonne- of windenergie. De warmtepomp vervangt de CV ketel die op gas werkt. Als je de aanschafkosten buiten beschouwing laat, dan ben je na het installeren van de warmtepomp dus meteen goedkoper uit, omdat je geen gas meer verbruikt. Gas is al duur en wordt in de toekomst alleen nog maar duurder. Dus een CV ketel op gas is altijd duurder dan een warmtepomp. Maar je hebt uiteraard ook te maken met een aanschafprijs. Dus het kan een tijdje duren voordat je de kosten eruit hebt. Het is dan ook fijn als je een duidelijk beeld hebt van de prijs warmtepomp. De prijs is onder te verdelen in drie categorie├źn. Allereerst heb je de aankoopprijs zonder dat de subsidie er vanaf is getrokken. Ten tweede heb je de prijs die je daadwerkelijk moet betalen nadat je de subsidie hebt verrekend met de aankoopprijs. En ten derde heb je nog de prijs warmtepomp over de lange termijn waarbij je ook de kosten die je bespaart meeneemt in het totale prijskaartje. Via de site van thesunshinecompany.nl kun je in ieder geval heel snel zien wat de prijzen zijn voor wat betreft de eerste en tweede categorie. in een handig overzicht zie je de aankoopprijs en de mogelijke subsidie per warmtepomp. Je hebt namelijk verschillende warmtepompen met elk een verschillende prijs. Een duurder model is in de regel ook gerelateerd aan een hogere subsidie. De prijs warmtepomp in de eerste categorie mag dan hoger zijn, maar daar staat dan ook een hogere subsidie tegenover. Dus hoe lager de prijs warmtepomp, hoe later ook de subsidie. Daardoor ontstaat er dus ook een soort relatie tussen de beide twee categorie├źn. Daar waar je enerzijds te maken hebt met hogere prijzen, heb je juist wel weer te maken met een gunstige subsidie en daar waar je te maken hebt met een gunstige lage prijs, heb je juist te maken met een minder aantrekkelijke subsidie.

Waar moet ik op letten bij het bekijken van de prijs warmtepomp?

Als je de prijs warmtepomp gaat bekijken, dan moet je vooral kijken naar wat je wil. Als je meteen helemaal gasloos wilt wonen en maximaal wilt gaan besparen, dan is het verstandig om een wat duurder model te kopen. Dat moet echter wel mogelijk zijn in jouw woning.

Ontdek het snel via een offerte

Om voor jezelf snel te zien wat de prijs warmtepomp zal zijn in jouw situatie kun je het beste even een offerte aanvragen. Verder zie je op de site van thesunshinecompany.nl ook meteen van welke voordelen je profiteert. Denk aan: 

  • Altijd advies op maat
  • Hulp bij de subsidieaanvraag
  • Een lagere energierekening

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn