Op een constructieve manier feedback geven: Zo doe je dat!

Veel mensen vinden het moeilijk om op een constructieve manier feedback te geven, daarom heeft Carrièretijger er een uitgebreid artikel aan gewijd. In dit artikel lees je alles over de valkuilen van het geven van feedback en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw tips en feedback (of dat nu in een zakelijke of privésituatie is) op een goede manier aankomen, oftewel zonder dat deze persoon zich aangevallen voelt. Carrièretijger.nl is een website voor iedereen die graag verder wil groeien in zijn/haar loopbaan of carrière. Deze site staat vol met tips over het doen van zaken, over passende opleidingen en over effectief communiceren, zoals in hun artikel over feedback geven. Deze website biedt jou de inspiratie en informatie die je nodig hebt om richting te geven aan jouw loopbaan, en helpt je bij het ontwikkelen van de skills en talenten die je reeds in je hebt, maar er nog niet helemaal uit komen. Bovendien kun je er in gesprek gaan met andere carrièretijgers, en zo elkaar inspireren en waar gewenst adviseren. Op hun forum lees je alles over hoe je jezelf ontwikkelt, welke opleiding bij jou zou kunnen passen en zelfs hoe je met succes solliciteert. Doordat andere professionals actief deelnemen aan dit forum is het altijd up-to-date en leer je dus van ervaringen van anderen, of deze nu positief of negatief waren. Ook feedback geven is een belangrijk aspect op het forum. Vraag gerust je mede-ondernemers om hun mening over jouw website of diensten. Daar kun je veel van leren!

Constructief feedback geven, hoe doe je dat?

Even terug naar het artikel over feedback geven dat Carrièretijgers.nl voor jou schreef. Je vindt er super veel informatie over hoe je de ander kunt benaderen en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw tips en adviezen op een constructieve manier overkomen, zoals:

  • Formuleer je ergernissen in de ik-vorm
  • Geef de ander de tijd om te reageren
  • Vermijd zwart-wit denken (en spreken)
  • Betrek de ander bij het vinden van een oplossing
  • Ga het gesprek aan op een rustige plek, waar geen collega’s bij zijn

Al deze tips kunnen je helpen bij feedback geven op een constructieve manier. De eerste bijvoorbeeld, heeft betrekking op hoe jij dingen ervaart, in plaats van hoe iets per definitie is. Zeggen hoe jij iemands gedrag ervaart komt veel vriendelijker over dan zeggen hoe iemand ‘is’. Hetzelfde geldt voor zwart-wit denken. Niets is altijd volledig zus of zo, en wanneer je doet alsof dat wel zo is kan iemand zich erg aangevallen voelen.

De kunst van effectief feedback geven

De kunst van effectief tips en adviezen geven is dat je het bij jezelf houdt, en deze persoon duidelijk maakt wat het effect is van diens gedrag, in plaats van hem te vertellen wat hij allemaal verkeerd is. Wanneer iemand de reden achter de feedback begrijpt en ziet waar je naartoe wil kan hij gaan meedenken en met oplossingen komen. Feedback geven doe je immers met als doel iemands gedrag of manier van werken te verbeteren. Hou het dus positief, en focus op wat je kunt veranderen en wat het effect daarvan is. Geef iemand de tijd om te reageren en laat diegene actief meedenken in oplossingen. Dan zul je zien dat zo’n gesprek je stukken makkelijker afgaat en het resultaat bovendien positiever is. Meer lezen over effectief feedback geven? Lees da het uitgebreide artikel op de website van carrièretijger.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn