Over de DSG: Volkswagen

Garagehaarman - DSG VolkswagenVolkswagen is een van de meest gevestigde automerken ter wereld. In de top 5 van meest verkochte modellen staan er van Volkswagen twee: de kever en de golf, wat een unieke prestatie is voor een automerk. Het begon allemaal toen Ferdinand Porsche een goedkope auto aan de man wilde brengen: een auto voor het volk, die zowel goed als betaalbaar was. Tot 1968 produceerde het bedrijf maar 1 model, daarna zouden er nog vele volgen. De auto’s van Volkswagen staan wereldwijd bekend als goed en degelijk, maar ook als een goede prijs kwaliteit verhouding. Hoewel de prijs niet zo laag ligt als bijvoorbeeld van veel Japanse producenten, is de kwaliteit vele malen hoger wat voor veel mensen de keuze toch makkelijk maakt om voor een Volkswagen te kiezen. Hoewel voor sommigen het beeld van Volkswagen bij de kever of het Volkswagen busje blijft, zijn er toch inmiddels heel wat modellen op de markt gekomen. Deze modellen bevatten stuk voor stuk de nieuwste technieken die geavanceerde automerken gebruiken. Een voorbeeld hiervan is onder andere een techniek voor de versnelling: DSG. Volkswagen was niet de eerste die een van deze technieken toepaste, maar de zeven-traps versnellingsbak die meedenkt tijdens het schakelen wordt wel vaak toegepast in de modellen van Volkswagen. Er zijn verschillende voordelen aan DSG. Volkswagen gebruikt al deze voordelen ook voor hun auto’s door de techniek optimaal te benutten. Zo is het bijvoorbeeld veel makkelijker om te rijden met een DSG. Volkswagen zag dit in en heeft het toegepast in de nieuwste modellen. Het is makkelijker om met DSG te rijden doordat het schakelen veel sneller kan dan bij een gewone versnellingsbak. Ook is het veiliger om te rijden met DSG. Volkswagen vindt dat een van de belangrijkste eigenschappen van een auto. Het is veiliger omdat er minder concentratie is vereist bij het rijden en er dus beter op de weg gelet kan worden. Het rij gemak en veiligheid worden dus duidelijk bevorderd door deze nieuwe techniek: DSG. Volkswagen en andere automerken hebben de techniek zo ontwikkeld dat het schakelen nu een soort van automatisch lijkt te gaan: de koppeling zet de nieuwe versnelling al voor u klaar waardoor het schakelen veel sneller gaat en veel vloeiender. Dit kan voor veel mensen een reden zijn om toch te kiezen voor een handgeschakelde auto in plaats van automaat. De automaat heeft ook veel voordelen, aangezien hier helemaal niet meer geschakeld hoeft te worden door de bestuurder, maar veel mensen prefereren toch de handgeschakelde auto omdat het leuker kan zijn om in te rijden en in bepaalde situaties fijner rijdt, zoals in de bergen. De uitkomst daarvoor is DSG. Volkswagen levert zowel auto’s met een automaat als met een handgeschakelde versnellingsbak, beide met de nieuwste technieken.

Reparaties van de DSG: Volkswagen

De techniek is nog wel vrij nieuw, DSG. Volkswagen heeft het vooral in zijn nieuwste modellen geïmplementeerd. Daarom zijn nog niet alle garages gespecialiseerd in het repareren van de DSG. Volkswagen en de Var hebben verschillende garages certificaten gegeven voor hun goede kwaliteiten in het repareren van de DSG. Het is zeer belangrijk dat de reparateurs ervaring hebben met deze versnellingsbak. In eerste instantie verschilt hij namelijk van anderen door dat hij een dubbele koppeling heeft. Dit zorgt voor andere punten om tegen aan te lopen bij het repareren. Daarnaast is het ook nog zo dat deze nieuwe techniek gebruik maakt van geavanceerde software. Deze software heeft veel voordelen. Zo kunnen reparaties voorkomen worden en kan het rij gedrag geoptimaliseerd worden. Ook kunnen veel andere dingen beter worden ingesteld dan bij een versnelling die niet gebruikt maakt van software. Echter, het vereist wel enige kennis om deze te kunnen instellen en te kunnen gebruiken. Daarom wordt het aangeraden om een auto bedrijf te zoeken dat gespecialiseerd is. Deze kunnen het rij gedrag zo prettig mogelijk maken en alle voordelen optimaal benutten. Garage Haarman is een garage die gespecialiseerd is in het repareren van DSG. Volkswagen is ook een van hun specialiteiten dus met u Volkswagen kunt u daar zeker terecht. Ook met andere auto’s die gebruik maken van DSG. Volkswagen is namelijk niet het enige merk dat gebruik maakt van deze innovatieve techniek.

Garage Haarman

Garage Haarman onderscheidt zich van andere garages door hun intensieve expertise op het gebied van DSG. Volkswagen is daarnaast ook nog een van de specialismen van Garage Haarman. Indien u dus een DSG Volkswagen rijdt ben u bij Garage Haarman aan het goede adres. De mensen bij de garage zijn altijd service gericht en zullen uw ervaring bij de garage tot een prettige maken. Daarnaast zorgen ze door optimale kwaliteit door hun mensen altijd de beste kennis te bieden over allerlei onderwerpen, zo ook over DSG. Volkswagen is ook een van de onderwerpen waar de optimale kwaliteit van Garage Haarman naar voren komt. Ook staat bij de garage de klant voorop. Indien u dus meer informatie wilt of graag een keertje langskomt dan bent u welkom bij Garage Haarman. Door de expertise en professionele medewerkers zijn u en uw auto altijd in goede handen. Het vereist misschien enige specialiteit om te kunnen voorzien bij de DSG, maar bij deze garage bent u geheid aan het goede adres. Op de website van de garage kunt u alle informatie vinden over het in contact komen. De garage streeft naar het voorkomen van reparaties, maar mocht er eens iets zijn dan staan ze voor u klaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn