Retail software voor dummies

Retail software voor dummies. Ben jij ook nog niet bekend met de inhoud van dergelijke software? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven.  In de retailsector wordt zoals in bijna elke sector ook software gebruikt, de zogenaamde retail software. Retail software is technologie die bedrijfseigenaren helpt meer te verkopen door middel van bepaalde functies als voorraadbeheer, beheer van klantenrelaties enzovoort. Deze oplossingen bevatten vaak hardware voor pinapparaten en kunnen mobiele apparaten ondersteunen. Wat zijn de kernfuncties van retail software?

Wat zijn de kernfuncties van retail software?

De kernfuncties van retail software zijn als volgt:

 • Transactie-automatisering: Automatiseert de toewijzing van prijzen aan artikelen bij het afrekenen en verwerkt betalingen. Beperkt een menselijke fout van kassamedewerkers. Past de voorraadniveaus dienovereenkomstig aan.
 • Voorraadbeheer: Houdt voorraadniveaus bij en brengt aanpassingen aan wanneer producten worden gekocht. Waarschuwt retailers wanneer de voorraad daalt tot een bepaald niveau. Maakt een efficiëntere en gedetailleerdere organisatie van de inventaris mogelijk. Biedt rapporten over voorraad om trends te herkennen.
 • Rapportage en analyse: registreert en analyseert verkoopgegevens en bedrijfsprestaties en zet deze om in gemakkelijk te begrijpen rapporten. Bevat inventaris cijfers en andere uitgaven om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van inkomstengebreken of kansen.
 • Klant-relatiebeheer: Slaat klantinformatie en aankoopgeschiedenis op. Stelt retailers in staat om contactgegevens, belangrijke data zoals verjaardagen en jubilea en favoriete items bij te houden aan klanten.
 • Beheer van medewerkers: Voltooit taken zoals het plannen van diensten. Biedt vaak de mogelijkheid om in en uit te klokken. Houdt de uren van werknemers bij voor salarisadministratie. Kan ook verkoopcommissies toewijzen.
 • Voor retailers met één winkel is een systeem dat deze kernfuncties biedt waarschijnlijk meer dan genoeg. Voor retailers met een online winkel of meer dan één fysieke locatie, zijn er enkele extra functies die opgenomen zouden kunnen worden in het systeem. Deze extra functie kan zijn:
 • Beheer van goederen: Maakt een diepgaande structuur en organisatie van voorraadbeheer mogelijk, vaak onderverdeeld in voorraadhoudende eenheden. Biedt analyses voor het opsporen van aankooptrends. Interacteert tussen meerdere winkels.
 • Magazijnbeheer: Automatiseert het volgen, lokaliseren en beheren van voorraad binnen een magazijn. Bevat gewoonlijk mogelijkheden zoals lokalisatiesysteem voor producten, orderontvangst en factuurbeheer.
 • Bedrijfsinformatie: Vergelijkbaar met de rapportage- en analysemogelijkheden van een kassasysteem, maar met meer detail voor grotere bedrijven, bijvoorbeeld integratie en analyse van gegevens in meerdere winkels.
Retail software voor dummies

Waarom retail software?

Een correct geïmplementeerd systeem moet bedrijfseigenaren helpen meer te verkopen, de voorraad beter te beheren, werknemers efficiënt te sturen en meer tijd te krijgen door procesautomatisering. Meer specifiek zijn de voordelen van het gebruik van een oplossing voor retail beheer:

 • Verhoogde efficiëntie bij het afrekenen. Misschien wel het belangrijkste voordeel van retail software is de verbetering op het moment van transactie voor zowel werknemers als klanten.
 • Verbeterd voorraad- en goederenbeheer. Inzichten uit het voorraad- en goederenbeheer bieden transparantie voor het beheer van voorraadniveaus.
 • Bruikbare inzichten in klantbeheer. Retail CRM-applicaties stellen u in staat om klanten te leren kennen en te volgen, zodat er meer gepersonaliseerde interacties aangeboden kunnen worden. Klantendatabases met aankoopgeschiedenis en contactgegevens maken gerichte e-mails en andere marketing mogelijk.

Tegenwoordig is retail software niet meer weg te denken uit winkels, waar ieder mens onbewust te maken krijgt met deze technologie. De retail sector kan eigenlijk niet meer zonder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn