Schadeauto verkopen

Veel mensen denken dat hun schadeauto direct is afgeschreven. De wagen wordt direct naar de stort gebracht en daarmee is de kous af. Wat men vaak niet beseft is dat je nog best een leuk geldbedrag kunt krijgen voor je schadeauto. Verkopen is vandaag de dag een zeer reële mogelijkheid! Schadeauto’s worden ingekocht omdat de onderdelen, nadat deze gerecycled zijn, weer met winst verkocht kunnen worden. Er zijn daarom bedrijven waaraan je een schadeauto kan verkopen zonder dat al te veel vragen worden gesteld! Op www.inkoopautoschade.nl kun je een schade- of sloopauto online aanbieden. Vervolgens wordt gekeken of het beschadigde voertuig nog wat centen waard is. Wanneer je een schadeauto wilt verkopen via deze website moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken:

  • Alle gegevens bij de hand houden
  • Precies aangeven welke schade is geleden
  • Bijvoegen van een aantal foto’s

In de eerste plaats is het belangrijk dat je al je gegevens bij de hand houdt. Je moet natuurlijk kunnen aantonen dat je de eigenaar bent van de schadeauto. Verkopen is alleen mogelijk wanneer je kunt bewijzen dat je de auto op legitieme wijze hebt verkregen en correct hebt behandeld. Zonder autopapieren kom je dus nergens. De autopapieren geven bovendien antwoord op een aantal belangrijke andere vragen. Van welk merk is de auto? Welk type brandstof gebruikt de motor? Het is heel handig wanneer je alle gegevens snel bij de hand hebt, zodat je direct weet voor hoeveel je de schadeauto kunt verkopen. Hiernaast is het ook belangrijk dat je aangeeft welk type schade de auto precies heeft geleden. Wanneer de oude bolide enkel blikschade heeft is het vrij makkelijk om deze nog voor een leuk prijsje van de hand te doen. Het wordt een ander verhaal wanneer de motor of elektronische onderdelen beschadigd zijn. Deze moeten dan eerst worden gerepareerd, waardoor de aankoop voor het bedrijf eigenlijk de moeite al niet meer is. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen wanneer je niet zeker bent of het mogelijk is om jouw schadeauto te verkopen. Wanneer je de auto aanbiedt is het altijd handig om een aantal foto’s mee te sturen. Je kunt het beste zorgen dat deze foto’s goed duidelijk maken waar de wagen beschadigd is. Probeer alle schade zo helder mogelijk in beeld te brengen. Wanneer je de auto denkt te verkopen, maar deze blijkt er slechter aan toe dan gedacht, dan gaat de deal meestal toch niet door! Wanneer je alle bovenstaande gegevens opstuurt dan maak je een goede kans dat je jouw schadeauto kunt verkopen!

Schadeauto verkopen; de afhandeling

Je hebt besloten je schadeauto te verkopen en hebt deze aangeboden aan Inkoop Schadeauto’s. Het bedrijf heeft je aanbod geaccepteerd en de deal is dus zo goed als rond. Je doorloopt nu nog een aantal stappen voordat je daadwerkelijk van de auto af bent. In de eerste plaats maak je een afspraak om de auto te laten wegslepen. Dit is vaak een vrij kostbare aangelegenheid en het is daarom niet mogelijk een schadeauto te verkopen wanneer deze niet eenvoudig bereikbaar is voor de ophaaldiensten. Je maakt daarom een concrete afspraak op welke locatie de auto opgehaald zal worden. Ook spreek je een datum en tijd af. Zorg dat je een datum kiest waarop je sowieso aanwezig kunt zijn. Wanneer de ophaaldiensten voor een dichte deur staan kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. Je schadeauto verkopen is dan ineens niet meer zo lucratief! Uiteindelijk bepaalt de ophaaldienst de prijs die je nog voor de auto kunt krijgen. De chauffeur is vaak een schade-expert en weet precies voor welk bedrag hij de schadeauto kan verkopen. Het bedrag dat jullie samen overeenkomen wordt niet op je rekening gestort; je krijgt dit bedrag direct in contanten van de chauffeur. Wanneer de auto is meegenomen krijg je ook het RDW vrijwaringsbewijs. Je hoeft hier verder geen extra kosten voor te maken. Het is wettelijk verplicht dat je in het bezit bent van een vrijwaringsbewijs zodat de auto uitgeschreven kan worden uit het kentekenregister. Uiteraard hoeft de auto hierna ook niet meer verzekerd te zijn en betaal je geen wegenbelasting meer. Je schadeauto verkopen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Je hebt contact met een deskundige werknemer die je precies zal begeleiden in het hele proces. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je deze natuurlijk altijd stellen!

Zonder zorgen van je auto af

Op http://www.inkoopschadeauto.nl/schadeauto-verkopen.html kan je jouw schadeauto snel verkopen. Je vindt op deze website alle informatie die je nodig hebt om de auto aan te bieden, deze te laten keuren en om de deal uiteindelijk af te ronden. Je kunt kiezen voor twee opties: het e-mailformulier of de “schade verkoop lijn”. Wanneer je kiest voor optie twee ga je direct met de potentiële koper in discussie. Het is dan belangrijk dat je alle gegevens van de auto meteen paraat hebt. Zonder deze gegevens is het lastig om een goede afweging te kunnen maken. Je kunt ook gebruik maken van de handige terugbel service. Je hoeft dan niet aan de lijn te blijven wachten maar wordt teruggebeld zodra een werknemer beschikbaar is. Het bedrijf doet alles om de verkoop van je schadeauto zo eenvoudig mogelijk te maken. Staat je schadeauto in Zeeland? Dit maakt helemaal niets uit! Het bedrijf haalt auto’s op uit heel Nederland (mits deze goed bereikbaar zijn). Kortom: wanneer je een schadeauto wilt verkopen ben je op deze site aan het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn