Scrum methode voor bedrijven

U bent ondernemer met een of meerdere bedrijven. De laatste jaren merkt u echter dat uw bedrijf niet meer de groei doormaakt die u wenst. U staat hier dagelijks bij stil, maar weet niet goed waar u moet beginnen en wat de juiste stappen zijn. Waar de schoen wringt, is u thans niet geheel duidelijk. Een gezond bedrijf bestaat bij de gratie van werknemers die samenwerken voor een hoger doel. Met dat ‘hogere doel’ bedoelen we een doel dat buiten henzelf ligt. De nadruk dient dus niet te liggen op de eigen prestaties, maar op de gezamenlijke prestatie en die kan worden bereikt door een nieuwe methode van werken, te weten: ‘de scrum methode’. Waar hebben wij het precies over als we het hebben over de scrum methode. Dat zullen wij proberen uit te leggen door stil te staan bij de belangrijkste elementen van de scrum methode. De scrum methode gaat over het inspelen op veranderende situaties. Het gaat over flexibiliteit. Een voorbeeld. De meeste bedrijven werken op projectbasis. Daar wordt voornamelijk mee bedoeld dat er bepaalde doelen van te voren worden bepaald waar binnen een bepaald tijdsbestek naar moet worden toegewerkt. Er wordt van de voren een planning gemaakt waarin vaak de rollen worden verdeeld. Iedereen heeft zijn rol en taak in het afronden van het project. Deze methode is functioneel en overzichtelijk, maar ontneemt werknemers van de kans op om talenten aan te boren. De voordelen van de scrum methode zijn talrijk, maar wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet. Lees ze eens goed door:

  • de methode zorgt voor meer inzicht in uw werkomgeving en mogelijkheden
  • de methode zorgt er voor dat u meer uit uw werknemers kunt halen
  • het aanboren van afzonderlijk talent zal groei en ontwikkeling stimuleren
  • de methode kan op ieder moment worden ingevoerd en biedt direct resultaat
  • de methode is de beste investering in uw bedrijf met duurzame groei als resultaat

De scrum methode toepassen

Op het moment dat u tijdens projecten merkt dat bepaalde werknemers voor stagnatie zorgen doordat zij op de verkeerde plek zitten, moet u de mogelijkheid hebben om posities te veranderen en direct in te spelen op de veranderende situaties. Conflicten op de werkvloer ontstaan dikwijls omdat mensen niet de juiste rol vervullen. Conflicten die ontstaan door een verkeerde rolverdeling waarin mensen niet soepel op elkaar in kunnen spelen kunnen roet in het eten gooien en zelfs zorgen dat projecten helemaal mislopen. De scrum methode is ontwikkeld om er voor te zorgen dat er te alle tijden een balans blijft bestaan. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Het antwoord op die vraag moet u ons verschuldigd blijven, want het antwoord op die vraag is namelijk helemaal afhankelijk van de situatie. Dat is dan ook precies waar de scrum methode over gaat. Ieder bedrijf is uniek en ieder bedrijf wordt geleid door unieke mensen met unieke talenten en hoe beter op die talenten wordt ingespeeld, hoe meer u uit uw bedrijf kunt halen. De scrum methode invoeren doet u door het volgen van de scrum training onder begeleiding van een zogenaamde scrum master. Wij werken enkel en alleen met de beste mensen die de scrum methode overbrengen op de juiste manier. Wilt u meer weten over de scrum methode en het volgen van een training of cursus? Neem dan direct contact op met een van onze medewerkers. Wij vertellen u graag meer over de scrum methode in een persoonlijk gesprek. Vragen staat vrij en u kunt ons dan ook de oren van de kop vragen. ‘Er zijn geen foute vragen, alleen maar foute antwoorden,’ plegen wij wel eens te zeggen. De scrum methode toepassen kan op ieder moment. U hoeft zich alleen maar in te schrijven en onze masters zullen met u en uw mensen aan de slag gaan. Investeer vandaag nog in de toekomst. De wereld ligt aan uw voeten.

Scrum masters

Onze scrum masters werken vele jaren met veel plezier aan nieuwe projecten. Ieder bedrijf is uniek en kent een groep unieke werknemers. Het eerste wat onze masters dan ook altijd zullen doen is uw bedrijf in kaart brengen. Zij kijken met een objectieve blik naar uw bedrijf en de mechanisme die van toepassing zijn. Dat is iets wat er toe bij kan dragen dat er sneller resultaten worden behaald. Hoe meer inzicht de master heeft in uw bedrijf, hoe beter er kan worden gewerkt. De training is intensief er zeer praktijkgericht. Vele tevreden ondernemers volgden de training en implementeerden de scrum methode in hun bedrijfsvoering. We leven in een tijd van snelle technologische vooruitgang. Het internet maakt dingen mogelijk die we niet voor mogelijk hadden gehouden een aantal jaren geleden en dat is een goede zaak, echter het vergt wel wat van onze werknemers en van u. Dat is dan ook de reden dat er nieuwe methode moeten worden overwogen. Om een speler te zijn, te blijven of te worden binnen uw veld moet u altijd blijven streven naar groei en vooruitgang. Dat is waar u voor moet gaan en dat is iets wat wij graag samen met u realiseren. Voer de methode van scrum in en streef naar groei en duurzame ontwikkeling van uw organisatie of bedrijf. Wij staan u graag bij in deze spannende en opbouwende fase van uw bedrijf.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn