Twijfelaar

Een van de fijnste en belangrijkste ruimtes in het huis is de slaapkamer. Hier kun je je terugtrekken na een lange drukke dag en lekker uitrusten om weer fris aan een nieuwe dag te kunnen beginnen. Een slaapkamer moet aan verschillende eisen voldoen om je de rust te kunnen geven die ieder mens nodig heeft. Ten eerste is het fijn als je de ruimte kunt afsluiten van de rest van het huis. Op deze manier is er een mogelijkheid om je even terug te trekken op het moment dat je aan rust toe bent als er in het rest van het huis nog mensen actief zijn. Zo kun je een beetje privacy voor jezelf creëren. Daarnaast is het handig als er ramen in de ruimte zitten, die je zo nu en dan open kunt zetten voor de ventilatie. In je slaap adem je veel en het vocht dat hierbij vrij komt blijft in de ruimte. Voor je gezondheid en je nachtrust is het goed als je zo nu en dan de slaapkamer goed ventileert. Daarnaast is het belangrijkste meubelstuk in de ruimte natuurlijk het bed. Zonder bed kun je niet goed slapen en een bed dat lekker ligt zorgt voor een betere nachtrust. Er zijn heel veel verschillende soorten bedden en ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Een tweepersoonsbed is meestal tussen de 190 en 220 centimeter lang en varieert in breedte tussen 120 (twijfelaar) en 200 centimeter. Welk bed het meest geschikt is, hangt van verschillende dingen af. Allereerst het aantal mensen dat in het bed slaapt. Een twijfelaar kan worden gebruikt door twee personen, als je ervan houdt om dicht tegen elkaar aan te slapen. De standaard breedte van een eenpersoonsbed is namelijk 90 centimeter en een twijfelaar is maar 30 centimeter breder. Daarom is een twijfelaar alleen geschikt wanneer je het niet erg vindt om in de nacht tegen de ander aan te liggen. Als je dit liever niet wilt, kun je het beste een breder bed kiezen. Gangbare maten zijn 140, 180 en 200 centimeter breedte.

Een twijfelaar als tweepersoons- of eenpersoonsbed?

Er bestaan verschillende discussies en onenigheden over de precieze afmetingen van een twijfelaar. Een twijfelaar is officieel 120 centimeter breed en 190 tot 200 centimeter lang. De twijfelaar is eigenlijk ontworpen als eenpersoonsbed voor mensen die ervan houden om breed te slapen. Veel rijke en belangrijke mensen sliepen vroeger in een twijfelaar. Later werd de twijfelaar ook gebruikt als tweepersoonsbed in ruimtes waar een groter bed niet paste. Ook sliepen meerdere kinderen in een twijfelaar in de armere, wat grotere gezinnen. De twijfelaar biedt dus mogelijkheden om in een ruim eenpersoonsbed te slapen, zonder dat het bed teveel ruimte inneemt of te groot is voor één persoon. Daarnaast biedt een twijfelaar ook een mogelijkheid om een tweepersoonsbed in een ruimte te plaatsen, die te klein is voor een regulier bed voor twee personen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld toch samen slapen in een kleine slaapkamer. Naast de voordelen heeft het bed ook nadelen. Omdat de afmetingen niet standaard zijn, worden er relatief weinig matrassen voor een twijfelaar verkocht. De meest verkochte matrassen zijn 90 centimeter breed, voor een eenpersoonsbed, of minstens 140 centimeter breed voor een bed voor twee personen. Het kan daarom even zoeken om een matras van 120 bij 200 centimeter te vinden dat ook nog eens lekker ligt. Daarnaast is voor veel mensen een twijfelaar eigenlijk te klein voor twee personen. Je ligt dicht tegen elkaar aan, wat sommige mensen fijn vinden, maar veel mensen ook niet. Je hebt in een bed dat 140 centimeter breed is precies genoeg ruimte om allebei lekker te liggen, maar bij een twijfelaar wordt dit al snel net wat te weinig. Daarom kan een dergelijk bed ervoor zorgen dat je niet goed slaapt en dit is natuurlijk niet de bedoeling van een bed. Daarom kan een twijfelaar het beste alleen worden aangeschaft als er geen andere mogelijkheid is omdat er geen groter bed in de kamer past, als eenpersoonsbed of wanneer er uitdrukkelijk voor wordt gekozen omdat men houdt van dicht bij elkaar slapen.

Verschillende soorten bedden aanschaffen

De aanschaf van een bed kan een moeilijke keuze zijn. Er zijn verschillende soorten en maten te verkrijgen en het is ook nog eens belangrijk of het lekker ligt. Daarom kun je het beste zoveel mogelijk van tevoren bedenken wat je wensen precies zijn, voor je op zoek gaat naar een geschikt bed. Op het internet kun je gemakkelijk verschillende websites naast elkaar zetten en bedden vergelijken om een goede keuze te kunnen maken. Op www.maxbedden.nl vind je bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. Je kunt hier ledikanten kopen, maar ook boxsprings, bedbodems, matrassen, bedtextiel en kasten voor in de slaapkamer. Het assortiment is ruim, dus je hebt veel keuzemogelijkheden en vindt daardoor bijna altijd waar je naar op zoek bent. Daarnaast bezorgt Maxbedden.nl je bestelling gratis, zodat er geen bijkomende kosten zijn die de aankoop alsnog prijzig maken. Je kunt op de website gemakkelijk een selectie maken op prijs, zodat je gemakkelijk binnen je budget kunt blijven. Je kunt een volledige twijfelaar aanschaffen, inclusief matras en textiel, maar het is ook mogelijk om alleen een nieuw matras uit te zoeken of een nieuw ledikant te kopen. Op www.maxbedden.nl vind je alle informatie die je nodig hebt over het plaatsen van een bestelling en manieren om contact op te nemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn