Veel plezier van ons dennenschors in de tuin

Wij hebben een tijdje geleden een huis gekocht in Laren en daar zijn we met veel plezier gaan wonen. We hebben een grote tuin, met een zwembad en speeltoestellen voor de kinderen en daarvoor hebben wij gekozen om met dennenschors te werken. Dennenschors is een heel prettig soort materiaal dat heel kind vriendelijk is in gebruik. Niet allen brengt het de natuur dichter bij ons als gezin, want we hebben wat dennenbomen op en om onze grond staan, dus de keuze voor dennenschors was snel gemaakt. Daarnaast is het heel praktisch met kinderen.

  • Het is zacht
  • Het geeft geen troep
  • Het is onderhoudsvriendelijk
  • Het is multifunctioneel

We hebben om het zwembad een mooi stuk vrijgemaakt, daar antiworteldoek gelegd en een mooie laag dennenschors overheen gestort. Deze plek is nu één van de favoriete plekken waar onze kinderen zich rond het zwembad nestelen. Het schors wordt namelijk totaal niet heet in de zon en dat heeft met de hitte van deze zomer natuurlijk behoorlijk veel voordelen. Daarnaast is het schors heel erg vriendelijk voor ons zwembad, want het blijft niet erg plakken aan de natte lichamen van onze kinderen en vervuilt daarmee het zwembad amper, en daarnaast blijft het drijven, dus als er toch per ongeluk dennenschors in het zwembad terecht komt, dan vissen we het er zo even uit met het netje dat we ook voor de bladeren van andere planten gebruiken.

Dennenschors onder de speeltoestellen

De zachtheid van dennenschors is ook erg prettig voor het deel in onze tuin waar we de speeltoestellen van de kinderen hebben geplaatst. Ze hebben een boomhut, met daarbij een glijbaan, een schommel en enkele klimrekken. De kinderen vinden het geweldig om hier te spelen en het zijn daarbij echte wildebrassen, vooral als er vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt komen spelen. Dan wordt er heel wat geschommeld, gegleden, gesprongen, enzovoort. Ook wordt er veel gevallen en het dennenschors veert als het ware mee en breekt daarbij de val van de kinderen. Ze kloppen zich even af, staan op en gaan weer vrolijk verder. We hebben zo ook veel minder last van schaafplekken en kinderen die overstuur zijn als ze weer eens vallen. Heerlijk is dat, dat geeft ons echt rust. De bijkomende voordelen zijn dat het een vrij dikke laag schors is, dus we hoeven het dennenschors alleen maar even wat bij te harken en dan is het weer netjes. Er komt geen onkruid doorheen, zeker niet met het antiworteldoek dat eronder zit en dat maakt vooral die delen in de tuin enorm onderhoudsvriendelijk. Een ander voordeel is dat we het ook best mooi vinden staan in de tuin. Niet alleen ruimt het dennenschors lekker volgens de kinderen, wat we ook wel met hen eens zijn, maar we vinden de kleur van dennenschors erg mooi. Daarom hebben we ook specifiek voor dit soort schors gekozen. Het is ideaal en we gebruiken het nu op veel plekken in de tuin, ook voor bijvoorbeeld de paden en delen in de borders, waar we het om bepaalde, wat meer kwetsbare planten hebben aangebracht.

Het schors online aangeschaft

We zijn voor dit soort schors terecht gekomen bij Boomschors.nl. Het schors kan gewoon via de webshop op boomschors.nl aangeschaft worden en de hoeveelheid schors bereken je eenvoudig per m3. Je hoeft dan nog enkel te betalen en dan wordt de boomschors simpel en snel thuis afgeleverd. We kregen het antiworteldoek er gewoon bij, wat zeer attent is en toen konden we direct aan de slag. Het was bijna meer tijd om te bepalen waar we de schors wilde hebben dan het uiteindelijke aanbrengen ervan.   

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn