Verscherp je kennis via een cursus Excel

Een programma als Excel is pas echt handig en efficiƫnt als je weet hoe je er mee om kunt gaan. Software als Excel of Microsoft Word bevat tal van verschillende functies. Hier hoef je niet altijd gebruik van te maken. Als je in Word af en toe een document typt, dan hoef je bijvoorbeeld alleen te weten hoe je documenten opent en opslaat en hoe je bijvoorbeeld kopjes toevoegt. Maar kennis over het toevoegen van afbeeldingen of kolommen is dan kennis die je niet nodig hebt. Het heeft dan ook weinig zin om het te gaan leren via een cursus. Zo heeft ook Excel mogelijkheden waar je als beginner mee uit de voeten kunt en extra opties waar je als gevorderde gebruiker je voordeel mee kunt doen. Maar het is dan dus wel zaak dat je die functies onder de knie krijgt. Daarom is een cursus Excel bij vandijkcomputeropleidingen.nl een goede oplossing. Zonder een dergelijke cursus Excel, kun je heel gemakkelijk tijd verliezen. Dat komt omdat je door een gebrek aan kennis niet gebruik maakt van de opties die je hebt en dus nodeloos extra werk verricht. Maar net als bij het voorbeeld met Word, is het ook bij Excel zo dat je niet allerlei functies hoeft te gaan leren als je daar toch geen gebruik van maakt. Daarom is het fijn dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een beginnersniveau en een niveau voor gevorderden. Op deze manier kun je ten eerste makkelijk instromen op het beginnersniveau, zodat je de basis goed onder de knie krijgt. En daarna kun je dus verder gaan met de cursus Excel voor gevorderden. Maar dat hoeft dus niet. Het is maar net waar jij de software voor gebruikt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Heb je reeds een bepaalde basiskennis in huis, dan hoef je dus niet te starten met een cursus Excel voor beginners. Je kunt er dan voor kiezen om meteen te starten met de cursus Excel voor gevorderden. Wat betreft de opzet van de cursus Excel heb je ook weer verschillende opties. Je kunt zelf individueel een cursus volgen. Hiervoor kun je je dan ook zelf aanmelden. Maar je kunt als werkgever ook een cursus organiseren voor al je werknemers. Om het qua organisatie dan ook goed te regelen, kun je er ook voor kiezen om te kiezen voor een cursus Incompany. Dat betekent dat je de werknemers gewoon op kantoor de cursus kunnen volgen en niet na het werk nog eens naar een andere locatie moeten reizen. Op de site vanvandijkcomputeropleidingen.nl vind je meer informatie over al deze mogelijkheden

Volg ook andere cursussen naast de cursus Excel

Excel is onderdeel van een volledig pakket aan software van Microsoft Office. Word hoort daar bijvoorbeeld ook bij. Dat betekent dat je bij vandijkcomputeropleidingen.nl ook cursussen kunt volgen voor deze andere programma’s. Denk bijvoorbeeld aan:

  • PowerPoint
  • Outlook
  • Project
  • Word

Je kunt je voor verschillende groepen aanmelden zolang er nog plek is of bijvoorbeeld gelijk een cursus organiseren voor al je werknemers.

Kijk voor extra informatie over de site

Mocht je nog meer willen weten of de beschikbaarheid willen controleren, dan kun je terecht op de website van vandijkcomputeropleidingen.nl.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn