Waar u op moet letten in uw keuze tussen energie bedrijven

Het is op dit moment wat rumoer omtrent het stijgen van de energieprijzen per huishouden en de verschillende manieren waarop energie bedrijven hun aanbod hierop afstemmen. In veel gevallen gaan huishoudens er tientallen euro’s per maand op achteruit, omdat de energierekening stijgt en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. Het is daarom belangrijk om een goede afweging te makken tussen de verschillende energie bedrijven in Nederland en dit te vergelijken met het pakket dat dat uw huidige energieleverancier bij u levert. Wellicht betaalt u te veel of krijgt u iets anders dat u aanvankelijk dacht. Veel mensen weten namelijk niet meer precies wat voor afspraken ze hebben gemaakt met hun energieleverancier. Energie bedrijven spelen hier vaak slim op in, omdat ze weten dat klanten niet snel van leverancier wisselen en daar profiteren deze bedrijven van. Wees daarom geen portemonnee en vergelijk de verschillende energie bedrijven met elkaar. Maak daarbij een vergelijking op:

  • De prijs op korte termijn
  • De prijs op lange termijn
  • Eventuele kortingen
  • Het pakket dat wordt geleverd
  • Het soort energie dat wordt geleverd
  • De duur van het contract

U zult merken dat er op vele fronten verschillen te ontdekken zijn, waardoor het soms lastig is om te bepalen wat voor u de meest interessante leverancier van energie is. Op goedkoopsteenergie.com wordt dit vergelijken u een stuk makkelijker gemaakt. goedkoopsteenergie.com biedt u namelijk altijd een actueel overzicht van de meest recente prijzen, de lopende kortingen bij verschillende energieleveranciers en alle andere zaken daaromtrent.

Energie vergelijken doet u zo

Zoals we al eerder beschreven is het goed om energie te vergelijken op prijs.  Doe dit echter niet alleen op de huidige prijs, maar bekijk het prijsverschil op korte termijn en op lange termijn. Door bepaalde kortingen kan een energieleverancier namelijk heel interessant lijken, maar wanneer u een contract voor meerdere jaren aangaat, dan kan het zijn dat u uiteindelijk als nog duurder uit bent dan bij andere leveranciers. Ondanks dat u wellicht hetzelfde pakket afneemt. Het is daarom goed om u niet te laten verleiden door de eerste kortingen die u ziet, maar om het vergelijk te maken op meer dan enkel de prijs. Energie vergelijken doet u namelijk ook op basis van het pakket. Tegenwoordig worden er namelijk door veel energieleveranciers pakketten aangeboden die groene stroom leveren, waarin duurzaamheid belangrijk is en waarbij u zelfs kunt kiezen waar uw stroom vandaan komt en hoe dit wordt opgewekt. Deze verschillende vormen van pakketsamenstellingen maken het energie vergelijken soms ingewikkeld. Daar waar de éne leverancier een gelijkwaardig pakket aan lijkt te bieden tegen een hogere prijs dan de andere leverancier kan het zijn dat dit wordt veroorzaakt door het product of het pakket. Neem bijvoorbeeld groene stroom. De prijzen hiervoor zijn bij verschillende leveranciers verschillend. Gaat u echter deze vorm van energie vergelijken, dan zult u ontdekken dat de éne leverancier ervoor kiest om deze stroom met bijvoorbeeld zonnecellen of windmolens op te wekken in Nederland, terwijl een andere leverancier de groene stroom importeert vanuit het buitenland. De prijs van de energie kan daarmee wel lager worden aangeboden, maar het transport van de stroom kan het uiteindelijke pakket weer duurder maken. Energie vergelijken doet u dus niet alleen op prijs, maar ook op inhoud.

Een keuze maken uit de verschillende leveranciers

Dankzij de website van goedkoopsteenergie kunt u van bekende en wat onbekendere leveranciers de pakketten vergelijken op prijs, op soort energie, op looptijd van het contract en dat allemaal op uw huidige verbruik. Wees u daarom bewust van uw energieverbruik en kies met goedkoopsteenergie.com de energieleverancier die bij u en uw huishouden past.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn