Waar vind ik goede gesprekstechnieken?

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om op een constructieve manier een gesprek te kunnen voeren. Veel mensen zijn verlegen, teveel bezig met wat anderen van ze vinden, of hebben simpelweg nooit geleerd hoe je dit doet. Via de website gesprekstechnieken.nl vind je een handige eendaagse cursus die jou kan helpen bij het aanleren van relevante en handige technieken om beter te communiceren. En dat kan heel handig zijn, want als je problemen ervaart met het voeren van gesprekken heeft dat betrekking op alle vlakken van je leven. Je kunt bijvoorbeeld moeite hebben met het aangeven van je mening of grenzen tegen mensen in je directe omgeving, zoals je familie en vrienden, maar ook tegen problemen aanlopen op je werk doordat de manier waarop je communiceert niet strookt met je functie. Vooral de tweede doet veel mensen zich inschrijven voor de praktische cursus gesprekstechnieken, want vaak kunnen mensen veel professioneler overkomen dan ze op het moment doen. Als je bijvoorbeeld een goede functie hebt bij een bepaald bedrijf, dan wordt er van je verwacht dat je in staat bent op een goede en opbouwende manier te communiceren. Lukt je dat niet, dan stagneert je carrière vaak op een bepaald punt, en dat is zonde als je wel over de capaciteiten of kennis beschikt om deze functie aan te kunnen. 

Wat leer je in de cursus gesprekstechnieken?

Als je graag beter zou willen leren communiceren, om welke reden dan ook, dan is de eendaagse cursus gesprekstechnieken iets voor jou. Daarin leer je een aantal praktische tools die jou in staat stellen beter overzicht te houden in het gesprek en jouw punt op een helder manier te kunnen maken. De technieken die je leert zijn onder andere:

  • Beter inzicht krijgen in iemands vraag of probleem
  • Gerichte vragen stellen 
  • Hoe je een open houding aanneemt om toegankelijker over te komen
  • Hoe je omgaat met weerstand binnen een gesprek
  • Hoe je op een natuurlijke manier de regie neemt over een gesprek

Dit (en nog veel meer) leer je tijdens de cursus gesprekstechnieken aan. Nadat je eerst uitleg hebt gekregen over de verschillende technieken om beter te communiceren, ga je aan de slag met oefenen. Want je hebt niks aan allerlei technieken op papier als je niet weet hoe je deze toepast. Bovendien leer je tijdens het oefenen waar jouw struikelblokken liggen en wat jouw eigen, natuurlijke communicatiestijl is. Aan de hand hiervan kun je leren bovenstaande gesprekstechnieken toe te passen en je een nieuwe manier van communiceren toe te eigenen, die je in het dagelijks leven veel rust gaat geven.

Communiceren kun je leren

Ondanks dat het lijkt alsof op een effectieve manier communiceren heel moeilijk is, hebben veel mensen enorm baat bij de cursus gesprekstechnieken. Zelfs hele verlegen of bescheiden mensen kunnen iets met de technieken die ze aanleren, en krijgen zo in hun dagelijks leven en op hun werk meer regie over hoe ze overkomen. Communicatie gaat niet alleen over durven, maar ook over weten hoe je het doet. Kennis is macht, en met de juiste technieken en een beetje oefenen heb jij ook binnen de kortste keren de juiste gesprekstechnieken onder de knie om een constructieve gesprekspartner te worden, of dit nu op je werk of in je thuissituatie is. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn