Warmtepomp zwembad kopen?

toppy is een website dat zich specialiseert in outdoorartikelen. Als u opzoek bent naar bijvoorbeeld zwembaden, of een warmtepomp voor een zwembad bent u bij toppy aan het juiste adres. Naast zwembaden en accessoires verkopen ze ook accessoires voor vijvers, aquariums en veel meer. 

Hoe kiest u de juiste warmtepomp?

Een warmtepomp is de meest efficiĆ«nte manier om een zwembad te verwarmen. Dit gaat natuurlijk wel samen met een goede afdekking van het zwembad. De meeste warmtepompen warmen uw  water op tot ongeveer 30 graden. Afhankelijk van de waterpomp is het al mogelijk om bij een buitentemperatuur van 15 graden in een heerlijk verwarmd zwembad te zitten. U moet wel rekening houden met de verwarmingscapaciteit van onze producten, en naar de verschillende temperaturen. De verwarmingscapaciteit wordt berekend in kW’s en de inhoud van het zwembad in kubieke meters

toppy bied verschillende warmtepompen aan voor uw zwembad, voor zowel kleine en grote zwembaden, van merken zoals:

  • Poolstyle
  • PPG 
  • Hydro-S
  • Duratech

Maar hoe werken warmtepompen nou precies? De manier werkt als volgt. Als eerste wordt er via een zwembadpomp water uit het zwembad gepompt. Het water gaat door een filter zodat het schoon en helder blijft. Daarna wordt het gefiltreerd en loopt het water door naar de warmtepomp. Dit gebeurt via een bypass kit voor de optimale flow. Het water wordt in de pomp verwarmd, doordat het water door de warmtewisselaar stroomt. Daarna wordt het verwarmde schone water terug in uw zwembad gepompt. Om uw zwembad goed warm te krijgen, moet u natuurlijk wel rekening houden moet goede afdekking. 

Wat is nou de juiste warmtepomp om te kopen? Als eerste bepaald u het zwemseizoen. Vanaf maart tot oktober moet u de COP-waarde bij 15 graden nemen, en bij een seizoen van mei tot augustus tot 26 graden. De verwarmingscapaciteit berekent u daarna. Kies bij een warmtepomp altijd voor de hoogste COP-waarde, want dan zou deze efficiĆ«nter werken. 

Er is ook nog een groot verschil tussen standaard warmtepompen en inverter warmtepompen. Een standaard pomp draait op een vast vermogen, en een inverter draait niet harder dan nodig. Dit is erg gunstig voor uw energierekening. Op lange termijn zijn de inverter pompen daarom ook veel goedkoper. 

Andere producten van toppy

Voor warmtepompen kopen kan u altijd terecht bij toppy. Maar naast warmtepompen kan u ook andere accessoires kopen voor uw zwembad, zoals afdekking en waterpompen. toppy bied het beste aan voor uw zwembad, maar daarnaast ook nog eens producten voor watersport, aquaria en meer. 

Met plezier en passie stellen we bij toppy alles in het werk zodat u als klant leuke dingen kan doen. U vind eenvoudig alle benodigdheden voor zwembaden, spa, vijvers, tuinen, aquaria, outdoor en watersport. Om u alvast op weg te helpen hebben we veel aandacht besteed aan tips en adviezen, zodat u de juiste producten kan kopen die het beste bij u passen. Kom je er niet helemaal uit? Dan kan u altijd terecht bij onze productexperts voor eerlijk advies, dat echt nuttig is. Aarzel dus niet langer, en koop al uw outdoorproducten bij toppy. Tussen ons grote assortiment zit altijd wel iets voor u!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn