Wat is een Amerikaanse vouwdoos?

Als je een Amerikaanse vouwdoos nodig hebt voor het verpakken en het verzenden van een specifiek product dan bestel je deze gemakkelijk online via dozenlatenmaken. Maar wat is een Amerikaanse vouwdoos eigenlijk? De Amerikaanse vouwdoos is de meest gebruikte en meest bekende doos. Het is een hele stevige doos van karton welke goed beschermt. Het ontwerp van deze Amerikaanse vouwdoos is simpel en efficiĆ«nt. 

Wat zijn de kenmerken van een Amerikaanse vouwdoos?

  • Bedrukken is mogelijk
  • Leverbaar in bijna ieder formaat
  • Verkrijgbaar in bruin en wit
  • Makkelijk in elkaar te zetten
  • Het is een standaard verzend- en opbergdoos
Je kunt je Amerikaanse vouwdoos bedrukken. Daarvoor beschikt het bedrijf over een goede fullcolour inkjetprinter. Ze bedrukken bedrijfslogo’s en slogans als fullcolour afbeeldingen van het product. De dozen kunnen daarnaast ook worden voorzien van barcode en waarschuwingsteksten. Je kunt je Amerikaanse vouwdoos op maat laten samenstellen. Dat is ideaal, dan ben je niet beperkt tot een bepaald soort doos en kun je je eigen wensen doorvoeren en toepassen op jouw variant. Hoe gebruik je de Amerikaanse vouwdoos? Allereerst moet je een vouwdoos gaan bestellen via de website. Je kunt ze gemakkelijk via de genoemde site bovenaan bestellen. Voor wie niet handig is met vouwdozen, er staan op YouTube een heleboel soorten filmpjes over hoe je een vouwdoos in elkaar moet zetten. Niet iedereen is namelijk even technisch en heeft ruimtelijk inzicht. Doordat het ontwerp van deze doos efficiĆ«nt en simpel is, is deze doos makkelijk in gebruik. De doos kan gemakkelijk aan de boven- en onderkant worden dichtgevouwen, deze neemt dus weinig ruimte in beslag. Lees meer…

Meer over de Amerikaanse vouwdoos

Een verhuisdoos is dus bedoeld om spullen te vervoeren bij verhuizing. Deze moet stevig zijn en bij voorkeur bestaan uit golfkarton dat dubbelgeplakt is. Enkelzijdig golfkarton is niet geschikt voor verhuisdozen omdat deze doorgaans te zwak zijn. Een verhuisdoos heeft aan beide kanten twee insnijdingen die dienen als handvatten waarmee de verhuisdoos kan worden opgetild. Bij de meeste verhuisdozen zijn deze verstevigd met een tape die hiervoor zorgt. Dat is vaak aangebracht tussen de buitenste papierbaan en de gold of er is soms een rode band aan de binnenkant van de doos aangebracht. Deze geeft dan de maximale vulhoogte aan. Deze doos moet aan de onderkant voorzien worden van tape om er voor te zorgen dat de inhoud in de doos er niet uitvalt aan de onderkant wanneer de doos moet worden opgetild. Er bestaat ook een auto-block bodem, de naam zegt het al: deze doos sluit zich aan de onderzijde door de vouwbeweging die men moet maken als men de doos bruikbaar wil maken. Er zijn natuurlijk naast verhuisdozen ook nog  andere dozen die geschikt zijn voor specifieke voorwerpen, zoals boekendozen of archiefdozen. Vanzelfsprekend hoeven deze dozen niet zo stevig te zijn als de Amerikaanse vouwdoos, omdat ze simpelweg niet zo vaak verplaatst te hoeven worden. In ieder geval is het zo dat een stevige verhuisdoos bijdraagt aan een geslaagde verhuizing. Dit zorgt er weer voor dat er minder stress ontstaat bij de verhuizing. Want die kan soms best wel stressvol zijn.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn