Wat is leadgeneratie?

Als modern bedrijf krijg je te maken met zaken als leadgeneratie. Wat is dit nu precies en hoe kun je dit het beste aanpakken? Om succesvol te kunnen zijn in het huidige tijdperk, is het nodig dat je hier wel wat vanaf weet. Wat je dan weer niet hoeft te doen, is zelf aan de slag gaan met leadgeneratie. Je kunt dit namelijk ook uitbesteden, zelfs aan een externe partij. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar en kun jij je richten op de kerntaken binnen jouw onderneming.

Uitbesteden van leadgeneratie

Zelfstandig ondernemer zijn heeft zo zijn voordelen. Je bent je eigen baas en je kunt je eigen tijd in delen. Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan. Zo moet je een administratie bijhouden, gaat er veel tijd zitten in de klantenservice en moet je nieuwe klanten vinden, door bijvoorbeeld leadgeneratie of acquisitie. Dat was waarschijnlijk niet wat je in gedachten had toen je begon als ondernemer, je was gepassioneerd over bepaald werk en wilde daar graag mee aan de slag. Of je wilde gewoon niet langer voor een werkgever werken, maar je eigen baas zijn. Maar daar komt dus meer bij kijken dan je in het begin misschien gedacht had. Gelukkig hoef je dit soort dingen niet alleemaal zelf te doen, zowel de administratie, als de klantenservice en de leadgeneratie kun je uitbesteden. Dat je de boekhouding uit handen kunt geven aan een administratiekantoor of boekhouder, dat zullen de meeste mensen wel weten. Maar dat dit ook een mogelijkheid is voor de klantenservice en de acquisitie, dat zal minder bekend zijn. Er zijn tegenwoordig echter bedrijven die zich hier specifiek oprichten. Byteleaders is een van die bedrijven, je kunt aan hen bijvoorbeeld je klantenservice en je leadgeneratie uitbesteden. Zo hou jij meer tijd over voor de kerntaken van je onderneming en kun jij je dus richten op waar jij goed in bent!

Nieuwe klanten binnenhalen

Voor het laten groeien van jouw onderneming, is leadgeneratie van groot belang. Maar wat is dit nu precies? Het is eigenlijk een vorm van acquisitie. Zoals zoveel tegenwoordig online gebeurt, is het internet nu ook de plek om nieuwe klanten te vinden. Dit gebeurt door het genereren van leads. Je wekt online de interesse bij potentiële klanten voor jouw dienst of jouw product. Sommige mensen die je op deze manier bereikt, zullen daadwerkelijk klant bij jou worden. Met andere woorden, het is dus een manier om ervoor te zorgen dat je klantenbestand groter wordt en je omzet groeit. Je kunt de leadgeneratie zelf doen, maar dit kost best veel tijd. Tijd die je niet kunt besteden aan de kerntaken van je onderneming. Je kunt er daarom ook voor kiezen om het uit te besteden aan een specialist als Byteleaders. Je profiteert dan van:

  • één vaste projectmanager voor jouw bedrijf
  • Nederlandstalige medewerkers die geïnteresseerden te woord staan
  • medewerkers die 24 uur per dag beschikbaar zijn
  • duidelijkheid over de kosten
  • verhoging van je conversie

Zo kun jij je richten op de echte kerntaken en kun je met de hulp van Byteleaders door leadgeneratie toch groeien als onderneming!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn