Wees op tijd met een eTA aanvragen voor Canada

Als je op vakantie wilt naar Canada of als je daar een tijdje wilt blijven, dan moet je een speciale vergunning aanvragen. Dit is de eTA. Dit staat voor Electronic Travel Authorization. Deze regel is sinds maart 2016 actief. Dus op het moment dat je met een elektronisch paspoort wilt reizen dat is uitgegeven door een land dat valt onder het Visa Waiver Programma, dan moet je dus een eTA aanvragen. In principe kun je met een eTA toestemming vragen om Canada binnen te mogen komen. De Canadezen kunnen dan kijken wie je bent en of jij eventueel een gevaar vormt voor het land en de samenleving. Als dat inderdaad zo is of als men denkt dat het zo is, dan zal je geen toestemming krijgen. Mocht je inderdaad geen toestemming krijgen op het moment dat je een eTA hebt aangevraagd, dan kun je alsnog proberen om een spoedvisum te verkrijgen via de Canadese Ambassade. Via deze weg kun je het land dan alsnog binnen komen. Het duurt niet heel lang om een spoedvisum aan te vragen, maar er gaan wel een paar dagen overheen om de aanvraag te behandelen. Dus het is altijd verstandig om op tijd aan de slag te gaan met een eTA. Het is uiteraard nooit een goed idee om op een spoedvisum te vertrouwen. Als je spoedvisum niet op tijd klaar is, dan kom je Canada simpelweg niet binnen. Als je dus al een vlucht hebt geboekt, dan moet je die annuleren. Als je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten, dan kost dat natuurlijk veel geld. En dat is uiteraard zonde. Als je niet op tijd bent met het een eTA aanvragen, dan kun je Canada via vliegtuig of schip dus niet binnen komen. Wees dus op de hoogte van alle regels, want een eTA aanvragen is je eigen verantwoordelijkheid. Op eta-aanvragen.nl kun je meer informatie lezen. Mocht je dus een reis naar Canada in de planning hebben, wees dan zeker dat je alle informatie goed doorneemt. En als je een reis gaat boeken, dan is het verstandig om het proces van een eTA aanvragen niet te lang uit te stellen. Je moet ten minste 4 weken voor je vertrek een eTA aanvragen. Dat betekent dat je eigenlijk al eerder een eTA moet aanvragen, want het kan gebeuren dat er een paar dagen overheen gaan voordat je toestemming krijgt. Vaak krijg je namelijk direct toestemming, maar niet altijd. Dus als je 4 weken van te voren pas een eTA aanvraagt, dan zit je al op je randje.

Meer informatie over eTA aanvragen vind je op de website

Zoals gezegd kun je de site eta-aanvragen.nl prima gebruiken om informatie te vergaren over de eTA en wanneer je de eTA moet aanvragen. Op de website vind je bijvoorbeeld verschillende informatie over:

  • eTA aanvragen
  • eTA Canada
  • eTA Canada handleiding in het Nederlands
  • eTA Canada Reisdocumenten
  • eTA Canada wijzigen

Deze rubrieken vind je allemaal terug op de website. Je kunt er dus op klikken en dan kun je direct meer informatie lezen over het onderwerp waar je op hebt geklikt.

Hoe lang is een eTA Canada geldig?

Je kunt je eTA vergunning of autorisatie 5 jaar lang gebruiken. Dit is de maximale geldigheidsduur van een eTA Canada. Maar houdt er rekening mee dat de geldigheid van een eTA de geldigheid van je paspoort niet kan overschrijden. Dit betekent dat wanneer jij een eTA krijgt terwijl je paspoort op dat moment nog 1 jaar geldig is, dan is de eTA ook 1 jaar geldig. lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn