WordPress voor eigen website

transip - WordPressWil jij een eigen website hebben, bijvoorbeeld voor het schrijven van een blog, het geven van informatie over je eigen bedrijf of voor het inrichten van een webwinkel, dan kun je hiervoor heel goed gebruik maken van WordPress. Er zijn verschillende systemen waarmee je sites kunt bouwen en soms lijkt het net alsof het zo iets ingewikkelds is, dat jij hier als leek zelf niet mee aan de slag kunt gaan. Maar weet je dat dit alles meevalt? Natuurlijk, een heel complexe webpagina timmer je niet eventjes zelf in elkaar, daarvoor heb je echt een professional nodig. Maar een relatief eenvoudige pagina kun je zelf heel goed met WordPress maken, daarvoor heb je geen specifieke kennis nodig. Natuurlijk moet je wel enige kennis hebben van het werken met een computer, maar dat spreekt voor zich. Voor de rest is het werken met dit systeem heel eenvoudig, je kunt daar echt prima zelf mee aan de slag gaan. Dus waar wacht je nog op? Als jij ook graag een eigen website wilt hebben, waar je deze dan ook maar voor wilt gaan gebruiken, dan kun je dit met WordPress prima zelf in elkaar zetten.

Voordelen van WordPress

Het werken met WordPress levert je heel veel verschillende voordelen op, namelijk:

  • geschikt voor heel veel verschillende soorten sites
  • keuze uit verschillende templates voor uiterlijk van de pagina
  • verschillende plug-ins invoegen
  • mogelijkheid tot gebruik van diverse widgets

Dat WordPress geschikt is voor het maken van heel veel verschillende soorten websites, blijkt wel uit het feit dat het een van de meest gebruikte systemen is voor het inrichten van een site. Niet alleen kleine bedrijfjes of particulieren maken hier gebruik van, maar ook grotere bedrijven hebben hun pagina’s hier vaak maak opgezet. Zij hebben het dan vaak wel laten bouwen door een specialist, om alle mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten, maar door de helderheid van het systeem zijn er vervolgens geen specialisten nodig voor het bijwerken van kleine zaken. Daarnaast heeft het als grote pluspunt dat je niet zelf helemaal een ontwerp in elkaar hoeft te zetten, je kunt gewoon een keus maken uit een van de honderden thema’s die je bij WordPress tot je beschikking hebt. Zo maak je niet alleen heel snel een mooi ontwerp, je kunt het uiterlijk van je site later ook heel snel bijwerken. Erg leuk voor mensen die van verandering houden!

Maak je eigen site

Ook is het natuurlijk heel erg prettig dat je met WordPress de beschikking hebt over diverse plug-ins. Wat zijn dit nu eigenlijk? Je kunt dan aan diverse zaken denken. Bijvoorbeeld een optie voor anti-spam, wat natuurlijk altijd sterk aan te raden is. Maar ook kun je denken aan de mogelijkheid tot SEO-analyse, waarmee je kunt analyseren of jouw site goed opgezet is voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Hoe hoger jouw SEO-score, hoe beter zoekmachines zoals Google jouw website zullen waarderen en hoe hoger jouw site zal scoren in hun zoekresultaten. Vindbaarheid is natuurlijk van groot belang en daarom is het dus heel erg fijn dat WordPress hier een plug-in voor biedt. Ook kan het erg leuk zijn om gebruik te maken van widgets. Je kunt bijvoorbeeld aan de rechterkant van het scherm een balk invoegen waarop de laatste tweets verschijnen die jij geplaatst hebt. Of je kunt er comments of reviews van bezoekers van jouw pagina laten weergeven. Het mag dus duidelijk zijn dat WordPress heel veel verschillende mogelijkheden biedt en daardoor echt een ideaal systeem is om mee te werken als jij zelf een eigen website wilt gaan bouwen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn