Zoek contact met UWV zodra je je baan kwijt bent

uitkeringsinfo - Contact UWVHet is natuurlijk vervelend als je je baan kwijt raakt. Helemaal als je al lang bij dezelfde werkgever in dienst bent geweest en al wat ouder bent, dan is het uiteraard vervelend om opeens geen baan meer te hebben. Waar begin je immers met het vinden van een nieuwe baan? Hoe kun je concurreren met de nieuwe (snellere) generatie? Waar willen ze je nog hebben? Het is vaak ook zo dat wanneer je ontslagen wordt op je 50ste, dat je dan natuurlijk geen zin meer hebt om een nieuwe start te maken. Je was hoogstwaarschijnlijk al aan het af tellen richting je pensioen. Vervolgens word je ontslagen en word je gedwongen om aan het einde van je carrière weer onderaan te beginnen. Daar zit je uiteraard niet op te wachten. Om die reden is het verstandig om altijd even het contact t met UWV te zoeken. Het UWV is een uitkeringsinstantie die er niet alleen is voor mensen die een bijstandsuitkering aan willen vragen. Misschien is dit het idee dat je hebt bij het UWV. Als je nog nooit zonder werk hebt gezeten is dat goed mogelijk, want in dat geval is er geen reden geweest om te ontdekken wat het UWV allemaal voor je kan betekenen. Toch kan het UWV veel voor je doen als je je baan kwijt bent geraakt. Als je contact met UWV zoekt, dan kunnen zij je bijvoorbeeld vertellen hoe lang je recht hebt op een WW uitkering. Hoe langer je hebt gewerkt, hoe langer je recht hebt op WW. Daarnaast is het met een WW uitkering zo dat je 4 maal per maand een sollicitatieactiviteit moet doorgeven. Maar daarnaast heb je geen plichten. Als je 40 jaar in dienst bent geweest, dan heb je 4 jaar recht op een WW uitkering. Dat maakt het leven een stuk makkelijker na je ontslag. Je hebt in ieder geval voldoende tijd om iets anders te zoeken en als je dicht bij de pensioensleeftijd zit, dan kun je je tijd gewoon uitzitten met behulp van de WW uitkering.

Contact met UWV is gemakkelijker dan je denkt

Het UWV is natuurlijk een grote landelijk opererende instantie. Het is ook niet altijd duidelijk bij welke vestiging jij verwacht wordt. Het kan zo zijn dat je niet naar de dichtstbijzijnde vestiging moet gaan, maar naar de vestiging in jouw provincie. Als je in Groningen woont, dan kan het immers best zo zijn dat het UWV van Friesland dichterbij is dan het UWV van Groningen. Daarom is het verstandig om contact met UWV te zoeken op landelijk niveau. Dit kan via uitkeringsinfo.nl. Via deze website kom je in contact met UWV. Het is echter een algemeen nummer, dus je zit altijd goed als je op deze manier contact met UWV zoekt. De mensen van dit algemene kantoor kunnen dan je gegevens opvragen en zij kunnen je vertellen waar je moet zijn en hoe je contact met UWV bij jou in de buurt kunt zoeken. Zij kunnen je natuurlijk ook direct meer informatie geven over je mogelijkheden zoals het soort uitkering dat je kunt aanvragen.

De verschillende uitkeringen

Afhankelijk van je situatie kun je verschillende uitkeringen aanvragen. Als je op de website van uitkeringsinfo.nl kijkt, dan kun je hier niet alleen contact met UWV zoeken, maar je vindt er ook meer informatie over de verschillende soorten uitkeringen die je kunt aanvragen. Zo kun je onder andere meer te weten komen over:

  • WW uitkering
  • WIA uitkering
  • Bijstandsuitkering

Dus voordat je naar een kantoor gaat van het UWV, kun je natuurlijk ook zelf de nodige informatie inwinnen via de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn